Šarčevo spogledovanje s Hitlerjem in sprenevedanje, ko to počnejo drugi?

Serpentinšek, slika twitter

Poglejte kako se zadeva hitro obrnejo. Marjan šarec. Tisti nekdanji burkež s Šmarce in nekdanji predsednik vlade za eno leto, naj bi, kot smo lahko prebrali oboževal Hitlerja?

Šarčev vzornik naj bi bil Adolf Hitler?

Pred kratkim je predsednik Društva za promocije tradicionalnih vrednot Urban Purgar sprožil negodovanje osrednjih medijev na Twitterju, ko je v nekem komentarju napisal, da je bil Adolf Hitler heroj. Članek o tem se je najprej pojavil na nekem levem portalu, kasneje pa so se oglasili tudi drugi levi mediji in politiki, nekateri med njimi zahtevajo celo kazenski pregon. Purgar je sicer kasneje zapisal, da je s tem hotel predvsem razgaliti dvoličnost levičarjev, ki se nad tovrstnimi izjavami zgražajo, obenem pa se klanjajo komunističnim morilcem. Primer takih je Stranka SD. Piše Demokracija.

Ob tem se je na Twitterju oglasil tudi Marjan Šarec, ki je zapisal, da je »relativiziranje neonacizma in neofašizma z “vsemi totalitarizmi” branjenje omenjenih ideologij, še bolj pa tistih, ki ju zagovarjajo«. Ob tem se je obdregnil tudi ob trenutno vlado z naslednjimi besedami: »Vladajoči jih štejejo med bisere in tako jasno izražajo svoj odnos do njih«. Podoben zapis je bil objavljen tudi na uradnem profilu stranke LMŠA je ponavadi ravno sprenevedanje tista najbolj pomembna vrlina levičarjev.

Tako pa je Šarca “s prsti v marmeladi” dobil tvitterjev uporabnik:

Biografijo o Hitlerju in roman Sojenice na temo holokavstva je Marjan Šarec torej podaril Ivanu Kendi, nekdanjemu direktorju občinske uprave v Kamniku, ki se ga je kasneje znebil. Šarec je Kendi napisal tudi osebno posvetilo, ki se je glasilo: “Dragi Ivan, vse najboljše za tvoj praznik, naj se ti izpolni tisto, kar si želiš, predvsem pa zdravja! Hvala za ves tvoj trud, za mrtve in predvsem za žive na področju šol v Kamniku. Pravijo, da hvaležnost ni plačilo tega sveta, a ena malenkost je vendar prisotna. Hvala!”

Je pa vseeno bistvena razlika med Šarcem in Hitlerjem, Slednji namreč nikoli nebi skakal v prazen bazen.

P.M.

Povezane objave

Danes bo ob 14.30 napeto pred RTV? Rupar pozval vodstvo, da se sooči s protestniki.

Janša: “Slovenski levičarji zbrani okrog vlade posnemajo Hitlerja?”

Kangler nad policijo. “Zakaj ste lagali občinam, glede študij o azilnih domovih?”