Sašo Hribar grozi Lojzetu Peterletu, da ga bo tožil

Sašo Hribar, slika družbena omrežja

V Združenju za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO) zahtevajo javno opravičilo zaradi izrečenih besed radijca Saša Hribarja, ki je v oddaji Radio Ga Ga dejal, da mu “gre na živce muzej slovenske osamosvojitve in njegovi prdci”, so zapisali na spletni strani združenja. 

Programski svetnik Sašo Hribar, sicer zaposlen na Radiu Slovenija, je v oddaji Radio Ga Ga,  v oddaji 21. aprila 2023 neposredno v prvi program Radia Slovenija med drugim povedal Da ni bilo osamosvojitvene vojne, nikoli! “Prdci iz Cankarjevega doma si postavljajo spomenik sovraštva in govorijo, da gre za spomenik osamosvojitve.” Je dodal Hribar. Je to res izrekel nekdo, ki je celo programski svetnik na RTV?

Čeprav je Hribar to izgovoril v svojem imenu, pa je izrabil za to nacionalni radio. V Združenju za vrednote slovenske osamosvojitve so nad povedanim zgroženi. “Tudi če bi bilo izrečeno v kontekstu satire, bi po našem mnenju šlo za nesprejemljivo retoriko, glede na dejstvo, da je bilo posebej poudarjeno, da gre za mnenje Saša Hribarja in je bila postavljena ločnica do ostalega dela oddaje, je zadeva nezaslišana,” so se odzvali v VSO. 

Po njihovem gre za nedopustno zlorabo javnega radijskega medija, glede izrečene vsebine pa so poudarili, da gre za eklatantno zanikanje osamosvojitvene vojne oziroma slovenske osamosvojitve kot vrednostnem središču Slovencev. “Ta je na podlagi plebiscitarne volje, kljub političnim delitvam, prvič v zgodovini povezala slovenski narod v samostojni in demokratični državi ter pomeni uresničitev njegovega največjega političnega cilja,” so še navedli v VSO.

Se je pa na Hribarjeve navedbe odzval Lojze Peterle, eden ključnih mož slovenske osamosvojitve. Med drugim je dejal, da je Hribar v času osamosvojitvene vojne dezertiral iz enote teritorialne obrambe in da so ga čez nekaj časa našli doma ter ga pripeljali nazaj. Za MMC je Peterle potrdil, da za navedbami stoji in da trenutno zgolj preverja, v točno kateri enoti je takrat Hribar bil.

Sašo Hribar je, kot je še poročal MMC, obtožbo že zavrnil in Peterletu zagrozil, da ga bo tožil?

Povezane objave

EPP je obsodila Golobovo vlado, zaradi ukinitve spominskega dne na žrtve komunizma

Dostavljalec hrane Glovo, obupal nad Slovenijo.

Divjak, ki je s Teslo povozil pešca in priletel na teraso lokala, je očitno nekam pobegnil?

9 komentarjev

AOMORI 1. 05. 2023 - 12:03
Strahopetec Sašo Hribar, vsa ta leta od osamosvojitve te je bilo strah, sedaj v komunistični diktaturi otresaš gobec. Komu si vedno očital, da nima jajc, sebe poglej revež prizadeti.
mona lisa 1. 05. 2023 - 12:30
Temu idiotu brco iz službe.
Nata 2. 05. 2023 - 2:46
Žal, ne bo šlo. Možakarja krvavo potrebujejo. . . . .
Gorvel 1. 05. 2023 - 12:40
To, da se že ogroža slovenska osamosvojitev, državnost, jezik in se na vsakem koraku napadajo zaslužni državniški ljudje, je več kot dovolj za trden korak v Bruselj, tam udariti po mizi in reči ; Ali boste že enkrat razumeli in pomagali pravično uredit naše abnormalne zadeve ali pa priznajte, da ščijete v isto školjko s socialisti in pomagate uničevati Evropo kot tako.
Dromla 2. 05. 2023 - 4:38
Sašo Hribar se bo sigurno podelal. Če se ne bo, bo zaprt.
radames 2. 05. 2023 - 6:23
Niti ene oddaje Ga ga še nisem poslušal.
Djuro Poljoprivrednik 2. 05. 2023 - 13:16
Ni mi jasno, kako je lahko nek komik v javnosti tako jezen in anti-komičen, saj je javnost njegova delovna "pisarna", poligon, kruh, ki si ga reže. Je bil morda celo življenje pribit na alkohol, da je zmogel tako uspešno prikrivati svoje resentimente? Dvomim, on je prej pokazatelj trenutnega stanja med RTV zombiji, ki živijo neko vzporedno življenje: ni daleč dan, ko bomo morali z veliko obzirnostjo omenjati "gospoda" Joško Broza.
Zoran Vules 4. 05. 2023 - 1:43
Hribar ima srečo. Ko je Kramberger gvoril o Peterletu in ostalih je žalostno končal.
Dodaj komentar