Se bo pljučni oddelek s Pohorja preselil v UKC Maribor?

slika je simbolna

Kot poroča MMC, je vodstvo UKC-ja Maribor članom sveta zavoda predstavilo projekt selitve oddelka za pljučne bolezni s Slivniškega Pohorja v matično enoto v Mariboru. Zaradi dotrajanosti zdajšnje lokacije se je o selitvi govori že dolgo časa.

V UKC-ju Maribor pravijo, da ni prostora za gradnjo novih objektov, zato naj bi pljučni oddelek preselili v prostore zdajšnjega oddelka za kožne bolezni v stavbi klinike za interno medicino, s prehodno menjavo nekaterih drugih oddelkov. Projekt je skupek prehodnih idej za selitev in je ocenjen na nekaj več kot devet milijonov evrov.

Selitev pljučnega oddelka je sicer le ena v vrsti nujnih vlaganj v opremo in prostore UKC-ja Maribor. V tem kliničnem centru v zadnjih 15 letih skoraj ni bilo investicij v prostore. V zadnjih desetih letih so nabavili novo medicinsko opremo le v nekaterih nujnih primerih. Ves ta čas je bil namreč v ospredju uravnotežen poslovni rezultat, ki pa ima danes za posledico dotrajano opremo in kadrovsko podhranjenost.

Nedavno naj bi UKC Maribor tudi prosil za financiranje klimatskih naprav v sobe bolnikov, zaradi neznosne vročine v poletnih časih, a so jih na ministrstvu za zdravje zavrnili.

V načrtu je torej, da bi letos pripravili projektno dokumentacijo, v naslednjih dveh letih, morda dveh letih in pol pa realizirali celoten projekt, ker enostavno ni več časa.

MZ


Povezane objave

Mariborski gasilci praznujejo. Sredi mesta pa se obeta prava mariborska čaga!

Gost je tako omagal, da je zaspal v enem izmed mariborskih lokalov. Zbudili so ga policisti!

Divjak, ki je s Teslo povozil pešca in priletel na teraso lokala, je očitno nekam pobegnil?