Še eno podjetje, ki bi lahko propadlo zaradi Golobove draginje?

Voda Costella

Vrhunski “strokovnjak” za neumnosti Robert Golob, je zaradi visoke podražitve elektrike prisilil marsikatero podjetje, da je ustavilo proizvodnjo.

Visoka cena elektrike je ustavila skoraj vso proizvodnjo v družbi Costella. To je na enem od dogodkov Kluba slovenskih podjetnikov – SBC dejal lastnik družbe Joc Pečečnik.

“Ustavil sem proizvodnjo, saj imam podpisano pogodbo za elektriko za ceno 500 evrov na megavatno uro, zato se mi vode ne izplača prodajati pod proizvodno ceno,” je pojasnil. Cena na pogodbi, ki velja do konca leta, je zelo visoka, ob upoštevanju navedb Pečečnika, da se elektrika na trgu danes prodaja le še za desetino te cene, torej približno 59 evrov na megavatno uro. Prepričan je tudi, da njemu kot podjetniku država “prav gotovo ni pomagala”.

V Costelli so ustavili  kar 90 odstotkov proizvodnje, preostanek pa zdaj obratuje le še ponoči. Tisto proizvodnjo, ki je bila nujna, so vzpostavili ponoči z nižjo tarifo, načeloma pa je proizvajati vodo, tako, kot do sedaj praktično nemogoče.

Se bo na ustavitev proizvodnje odzval silno (ne)sposobni minister za minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti  Luka Mesec, ali pa vsaj še en (ne)sposobnež, minister gospodarstvo turizem in šport Matjaž Han?

Povezane objave

Priča napada na Gregorčiča. Napadalec ni bil vinjen.

V Markovcih je prišlo do tragedije. Umrl je otrok

Izredna novica! Napadli nosilca liste SLS za Evropske volitve Petra Gregorčiča

1 komentar

Andrej59 2. 07. 2023 - 0:36
Ja, golob bo uničil marsikatero proizvodnjo. Strokovnjak za energijo.
Dodaj komentar