Še pomnite tovariši? Tako so Janezu Janši leta 2014 kradli mandat

slika: Demokracija

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Da je demokracija nekaj, kar se komunisti niso nikoli naučili je dejstvo, ki traja vse do današnjih dni. Prav neverjetna lopovščina, se je začela že ob nastanku naše države, nadaljevala v letu 2014 in se nadaljuje vse do današnjih dni.

Komunisti skriti v političnih strankah so že ob nastanku naše države skušali onemogočiti tisti, ki so se borili za samostojno Slovenijo. Že ob nastanku države, ko v bistvu Slovenija še ni bila niti samostojna, se je Jožef Školjč, takratni poslanec ZSMS oziroma kasneje LDS v parlamentu zavzemal za nove volitve in jih za govornico celo napovedoval. In ko so se določeni ljudje borili za samostojno državo, urejali nove zakone,  so se stranke s prikritimi komunisti pripravljale, kako še vedno vladati in prevzemati številne institucije od sodišča, medijev, do policije in podobno

15. oktobra 2014 pa se je v parlamentu zgodilo nekaj, kar lahko rečemo stara komunistična barabija. Večina v državnem zboru je takrat skušala ukrasti poslanski mandat predsedniku SDS Janezu Janši. Janša je bil za poslanca julija 2014 izvoljen po tem, ko je moral na vrhuncu volilne kampanje po nedolžnem v zapor zaradi zrežirane obsodbe v aferi Patria. Na volitvah je SDS zaradi tega dosegla slabši rezultat, kar pa je koristilo predvsem SMC. Danes na svojem portalu Spletni časopis ugotavlja Peter Jančič.

Mandat poslanca so Janši po volitvah potrdili. Večina v državnem zboru, ki ga je vodil Milan Brglez (ki ga danes ne podpira nihče več) pa je poslanski sedež Janši oktobra nenadoma odvzeli po določbah poslanskega zakona, ki to omogoča v primeru, če je poslanec med mandatom obsojen na več kot pol leta zapora. Ustavno sodišče je “krajo” poslanskega sedeža Janši 21. novembra 2014 zadržalo in odločilo, da bo do končne odločitve Janša še poslanec.

Slika: Demokracija

Junija 2015 je Ustavno sodišče odločilo, da je poslanski zakon neustaven, ker Janši ni zagotavljal učinkovitega sodnega varstva pred krajo mandata, odločitev poslancev leve sredine o odvzemu mandata pa so razveljavili kot zlorabo oblasti, ker poslanski zakon “prenehanje mandata” omogoča le v primeru obsodbe poslanca med mandatom. V ločenem postopku so ustavni sodniki soglasno razveljavili tudi vse sodbe v primeru Patria, zaradi katerih je Janša v času volilne kampanje pred volitvami leta 2014 moral v zapor.

Takrat Janši in stranki SDS naproti ni šla niti takratna stranka Nova Slovenija, ki je po zmagi SMC pristala v opoziciji. Takratni poslanec Matej Tonin, to je tisti poslanec, ki je Kučanu omogočil, da prejama do smrti dodatek za svoje delo (za komustična dejanja), je dejal, da Janez Janša ni politični zapornik, pač pa le politik v zaporu.

Kljub temu, da so predsednika SDS leta 2014 poslali v zapor, mu hoteli odvzeti poslanski mandat, hoteli uničiti stranko SDS, so ga tudi lani blatili na vse mogoče načine, mu grozili celo s smrtjo,  pa ostaja stranka SDS daleč najbolj številčna stranka v državi, Janez Janša pa zagotovo najbolj popularen politik v državi, ki je trikrat zelo uspešno vodil slovensko vlado.

Komunisti, se do sedaj očitno niso naučili prav ničesar. Le šušmarjenja, laži, podtikanja in kraje iz časov ko so bil na oblasti niso pozabili.[/vc_column_text][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

Povezane objave

Narodnozabavna glasba v šoku. Umrl je eden najbolj znanih harmonikarjev!

Goloba več ne marajo. Odpadniki Svobode bi mu kradli glasove na Evropskih volitvah

Izredna novica! Sodišče zavrglo tožbi občin Brežice in Središče ob Dravi glede azilnih domov.