Sin ljubljanskega župana naj bi pomagal oprati 1,6 milijona evrov?

Damijan in Zoran Jankovič, slika: Demokracija

Oče župan največjega slovenskega mesta, prepreden s številnimi aferami, sinova pa stopata vsaj preko slednjega po njegovi poti. A nikoli se nič ne zgodi.

Nacionalni preiskovalni urad (NPU) je s koncem decembra proti osmim fizičnim in desetim pravnim osebam, ki spadajo pod okrilje Policijske uprave Ljubljana, vložil ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja. Skupno naj bi storile 16 tovrstnih dejanj. V primeru fizičnih oseb obstaja sum zlorabe položaja in pranja denarja. Protipravno pridobljena korist naj bi znašala 1,6 milijona evrov. Fizične osebe se utemeljeno sumi, da so v imenu in za račun pravnih oseb zagrešile enajst dejanj, ki se nanašajo na zlorabo položaja oziroma zaupanja pri gospodarski dejavnosti, poroča MMC.

Prav tako se omenja tri kazniva dejanja pranja denarja, obenem pa še overitev lažne vsebine ter kaznivo dejanje ponareditve in uničenja poslovnih listin. Kazenske ovadbe naj bi se nanašale na hišne preiskave decembra 2021, ko je bila predmet preiskave tudi družina ljubljanskega šerifa Zorana Jankovića. Kriminalisti naj bi v primeru podali kazensko ovadbo tudi zoper županovega sina Damijana Jankovića. Preiskava je ugotovila zlorabe položaja oziroma zaupanja pri gospodarski dejavnosti (storjene leta 2017) s prenosom 1,6 milijona evrov iz gospodarske družbe na območju Policijske uprave Ljubljana.

Družina Jankovič že dolgo velja za nedotakljivo, vsaj s strani sodišča. Spomnimo se recimo velike afere farmacevtka, kjer so morali biti prisluhi, v katere se je ujel Zoran Jankovič, uničeni. Da o gradnji dvorane Stožice ne govorimo. Spomnite se, da so recimo družini Janković odpisali skoraj 29 milijonov evrov dolga, ipd. Afer je toliko, da nebi mogli zapisati vseh na en list papirje. A vedno se nič ne zgodi. Pa naj gre to ljubljanskega župana, ali njuna sinova.

Povezane objave

SDM nad 8. marec zaradi financiranja referenduma iz tujine. Ti pa žaljivo nad SDM?

Iz stanovanja Roberta Goloba se razlega glasna balkanska glasba?

Hadžib bi v naših šolah dovolili, razpela na steni pa ne?

2 komentarja

mona lisa 22. 01. 2023 - 4:35
Vsi Jankovič bi do smrt morali sedet v samici ob kruhu in vodi toliko sranja so zagrešili in še bodo pa še jim ne skrivi las na glavi.
Rato Majcen 22. 01. 2023 - 12:46
Malo znanja slovenščine novinarju ne bi škodila. Ali nimate nobenega lektorja, da se takle zmazek pojavi na vašem portalu?
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več