Skupna izjava za medije predsednikov delodajalskih organizacij in zbornic!

Ukrepi, ki jih je vlada, zaradi zajezitve koronavirusa morala uvesti se počasi rahljajo. V tem času je vlada tudi poskrbela za vrsto ukrepov za gospodarstvo.

Podpora vladnim naporom za zajezitev krize

Predsedniki Združenja delodajalcev Slovenije, Gospodarske zbornice Slovenije, Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, Trgovinske zbornice Slovenije in Združenja delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije izražamo podporo naporom Vlade RS pri oblikovanju ukrepov v boju proti gospodarskim posledicam epidemije koronavirusa.

V preteklih dneh so se na skupnem sestanku sestali predsedniki delodajalskih organizacij z namenom pregleda učinkovitosti že sprejetih vladnih ukrepov za pomoč gospodarstvu zaradi COVID-19. V delodajalskih organizacijah in zbornicah, članicah Ekonomsko socialnega sveta, ugotavljajo, da je Vlada RS premišljeno oblikovala ukrepe prvega in drugega paketa v boju proti gospodarskim posledicam koronavirusa (PKP1 in PKP2). Število podjetij in samostojnih podjetnikov, ki so se ukrepov poslužili, kaže na njihovo pravočasnost in vsebinsko ustreznost.

Gospodarstvo pa v nadaljevanju premagovanja ovir poslovanja, ki jih je postavila epidemija, pričakuje nadaljnje sodelovanje Vlade RS z delodajalskimi organizacijami in zbornicami pri oblikovanju tretjega paketa ukrepov PKP3.

Pod podporo so se podpisali: Marjan Trobiš, predsednik ZDS, Boštjan Gorjup, predsednik GZS, Mariča Lah, predsednica TZS, Drago Delalut, predsednik ZDOPS, Branko Meh, predsednik OZS.

Bomo pa videli kateri levičarski medij bo to novico tudi poslal v javnost.

MG


Povezane objave

Izredna novica! Napadli nosilca liste SLS za Evropske volitve Petra Gregorčiča

Neverjetno! Poglejte kakšen manever je Svoboda uporabila, glede preiskave poslov Gen-i

Narodnozabavna glasba v šoku. Umrl je eden najbolj znanih harmonikarjev!