Slovenska glasbe žaluje. Poslovil se je Franci Vrbovšek, kitarist Okroglih muzikantov

Franci Vrbovšek

Slovenski glasbeniki se poslavljajo od komaj 42-letnega kitarista, člana Okroglih muzikantov, Francija Vrbovška, ki je včeraj umrl v bolnišnici po hudi bolezni.

Pred nekaj meseci je med glasbeniki zaokrožila šokantna vest o hudi bolezni izjemnega muzikanta. Vsi, ki so ga dobro poznali so se za svojega stanovskega kolega takoj aktivirali ter zbirali tudi denar za dodatne preiskave in morebitne operacije, a žal rešitve zanj niso imeli niti največji zdravstveni strokovnjaki. Tako se je z diagnozo zelo hitro sprijaznil tudi sam in želel čimbolj kvalitetno zaužiti še preostali čas življenja, ki mu je še ostal. Ni se rad pogovarjal o težavah, okoli sebe si je želel prijatelje, ki bi ga razvedrili, tako kot v najboljših časih. Čim več nepozabnih trenutkov je želel preživeti tudi s svojima otrokoma, kar mu je v največji možni meri omogočila dolgoletna partnerka Mateja. Vedeli so, da se bo najhujše zgodilo, a upali da do tega ne bo prišlo tako hitro kot so napovedovali zdravstveni izvidi. Žal se te želje niso uresničile in na Gregorjevo nedeljo je za vedno prenehalo biti srce izjemno srčnemu človeku, za katerim bo ostala velika praznina. Piše radio Veseljak.

Od Francija se danes poslavljajo mnogi glasbeniki

Franci je bil star komaj 42 let. Namesto da bi užival polno življenje in še naprej razveseljeval ljudi s svojo kitaro, ga je premagala bolezen. Francijevi družini tudi z našega uredništva e-maribor.si izrekamo iskreno sožalje.

viri: Radio Veseljak, družbena omrežja

Povezane objave

Ekskluzivno! Rupar vesel iz sodišča. Golobove ljubice ni bilo na spregled

Ob odkritju bombe iz druge svetovne vojne bo v Mariboru potrebna evakuacija.

Središče na nogah! Urad za migracije potrdil, sklep vlade: “V Središču ob Dravi bo stal azilni dom.”