Slovensko sodišče: “Beseda FAŠIST ni sovražni govor?” Ostri odzivi ljudi!

Danes je sodišče dosodilo nekaj, kar je v Sloveniji čisti absurd. Dovolilo je namreč, da se ljudi lahko zmerja s fašisti!

Po poročanju medijev komentatorju in nekdanjemu predsedniku stranke Domovinska liga Bernardu Brščiču ni uspela tožba proti Mescu, ki je prvega večkrat ozmerjal s “fašistom”. Mesec je to storil leta 2018 v državnem zboru in zatem še v TV oddaji. Brščič je od Mesca najprej zahteval osem tisočakov odškodnine, zatem pa znesek znižal na štiri tisočake in javno opravičilo pred celotnim parlamentom. Okrajna sodnica v Ljubljani Živa Sila, je tožbo zavrnila. Ni se strinjala s tem, da je Mesec svoje privržence na takšen način pozival k Brščičevi usmrtitvi ter mu pripisoval lastnosti fašistov in zadnje svetovne vojne.

Sodišče tudi eni, da, če bi takšno poslančevo ravnanje sankcioniralo z odškodnino ali javnim opravičilom, bi bilo v družbi prehitro razumljeno kot prepoved kritičnega izrekanja “o idejah skrajnih političnih polov”. To pa bi po njenem ogrozilo normalno delovanje demokracije. Sodišče meni, da so bili Brščičevi pretekli nastopi v javnosti provokativni in polni predsodkov, zato bi moral biti Brščič po mnenju sodnice do kritik, izrečenih na svoj račun, strpnejši od običajnega posameznika. Pa razumi kdor mora. 

Torej bomo sedaj lahko vsakega človeka pri nas zmerjali, ali klicali FAŠIST? Tudi odzivi na družbenih omrežjih so ostri:

Povezane objave

To so laži Marka Milosavljevića, ki jih je natvezil za Voice of America

Predsednik vlade Robert Golob je grozil sindikatu Fides?

Predsednica države spet dela tisto, kar ni njeno delo. Tokrat se vtika v stavko zdravnikov?

3 komentarji

mona lisa 14. 06. 2023 - 2:00
Ostaneš brez besed.
Bojan Pavelsek 14. 06. 2023 - 7:52
Sodnica Živa Sila je prav tako kot Luka Mesec, fašistka. S svojo sodbo je dokazala, da podpira pobijanje, streljanje, mučenje, uničevanje življenj, kajti vse to so počeli fašisti. S tem bomo nadaljevali tudi v letu 2023, koliko vas bo ostalo živih?
Dalibor 15. 06. 2023 - 2:40
Kar seješ, to žanješ... To govorim za vse pripadnike SĐS...
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več