Sodniki na okopih. Ker je Golob pojedel obljubo sodniki besni?

sodniško kladivo

V zadnjih dneh se vrstijo protestne izjave iz sodstva, kjer so vse bolj hudi, ker je premier Robert Golob pojedel obljubo, da jim bo že za januar povišal plače za šesto evrov. 

Se obeta stavka sodnikov? Začele so se namreč  protestne izjave, da jih je Golob naplahtal, to so objavili v sodniškem društvu, ki združuje 600 sodnikov, v sodnem svetu, pa tudi na vrhovnem sodišču, ki ga od srede februarja vodi novi šef Miodrag Đorđević

Sodniki tako zahtevajo konkretna dejanja premiera. Tako so to napovedali v sodnem svetu:

Poleg tega so že 1. aprila sodniki zapisali:  “Želimo jasno sporočiti, da se s sodniki preprosto tako ne ravna.” In še, da so se sodniki začeli angažirati »tudi izven naše organizacije, kar utegne povzročiti zaskrbljujoče kaotično stanje«.

Seveda se pri tem lahko vprašamo, kaj bi enostransko povišanje plač sodnikom lahko pomenilo? Zakaj bi država plače povišala le funkcionarjem ene od vej oblasti, torej sodnikom? In dodatno še tožilcem, ki niti niso posebna veja oblasti? Zakaj ne bi hkrati tudi funkcionarjem drugih vej oblasti, torej predsednici republike, ministrom, poslancem, računskim sodnikom, ustavnim sodnikom povišali plač, če bi jih že morali? 

No na takšna in podobna vprašanje bi moral odgovoriti Golob, a očitno ne zna. Pravosodna ministrica Dominika Švarc Pipan pa je raje tiho?

Povezane objave

Tako v tajnosti ponoči vozijo migrante v azilni dom v Logatec

Milan Zver okrcal Evropsko komisijo. Državam se ne sme kratiti pravice do suverenosti!

Za vsako rit raste palica. Franci Kek dobil globo 250 evrov!

6 komentarjev

Dizzy Spellbound 17. 04. 2023 - 7:36
Kam pljuje Slovenija ??????
Nata 26. 04. 2023 - 5:47
Nazaj, v stare čase. . . .
Gorvel 17. 04. 2023 - 7:55
V hebeni Sloveniji se več ne ve kdo pije in kdo plača. Ve pa se kdo na veliko jemlje in se ne kaznuje !! Ja, to so pa naši (kosa nostra).
Pepe Vasjebe 17. 04. 2023 - 15:22
Tudi se ve kdo plača. Pod pojmom plača mislim tisto osebo oz. osebe, ki prispeva v državni proračun precej precej več, kot iz njega dobi direktno (tega običajno sploh ni) kot indirektno (v obliki javnega doba, npr. cest, delujoče države, ...). Plača zmeraj pošten davkoplačevalec, se pravi navadna raja, včasih jo imenujejo tudi srednji razred. Zato pa mladi kandidati za navadno rajo gredo raje v tujino, kjer je to razmerje precej bolj uravnovešeno, pa tudi država deluje kot država in ne kot banan republika. P.S. Se opravičujem vsem banana republikam na Črni celini za žalitev.
Gorvel 18. 04. 2023 - 15:06
Ja. Nič ne pomaga če nas je hebeno več, žal.
Darinka 17. 04. 2023 - 9:24
Kot je zapisal nekdo na twiterju,. SVOBODA JE NAJVEČJA PEKARNA ZAREČENEGA KRUHA. Me pa čudi, da so mu nasedli sodniki.
Dodaj komentar