Spor zaradi denarja pogumnemu gasilcu. Šarec bi denar vrnil nazaj ljudem, ki so darovali.

Samo Zajc, slika družbena omrežja

Zgodba o pogumnem gasilcu, ki je iz poplavljenega vrtca reševal otroke, med tem, ko je tudi njegov dom  v celoti poplavilo, dobiva vse večje razsežnosti.

Kot piše portal N1, pogumni gasilec Sandi Zajc donacij, ki so jih zbirali v PGD Mengeš, še ni prejel, v gasilskem društvu pravijo, da se morata pred tem o delitvi denarja dogovoriti odvetnik Sandija Zajca in odvetnica njegove partnerke. Spor naj bi nastal tudi zaradi delitve med Zajcem in društvom, saj so se donacije nakazovala na isti transakcijski račun.

V PGD Mengeš so zvečer na istem družbenem omrežju odgovorili, da bi izplačilo bilo lahko že izvedeno po sestanku organov društva 7. novembra, a se je zapletlo, ker da se morata o delitvi doniranih sredstev dogovoriti odvetnik Sandija Zajca in odvetnica njegove partnerke. V PGD Mengeš so zato datum izplačila zamaknili za 14 dni.

Spor se bo po najslabšem scenariju končal na sodišču. Sicer pa je Marjan Šarec, obrabni minister, izustil še eno neumnost. “Najbolje bi bilo, da se v tem primeru vsi denarju odrečejo in ga vrnejo ljudem, ki so darovali,” je dejal za portal N1. Tako bi kratko potegnili očitno vsi. 

Tako pa so v času donacij, kam gre denar odgovarjali na PGD Mengeš:

Povezane objave

Naši šampionki, Niki Križnar finski organizatorji niso zavrteli Zdravljice! (video)

Vlada ob vzpostavitvi novega azilnega doma v Središču ob Dravi ni obvestila nikogar!

SRAMOTA! V Medvodah vabilo na “kafansko veče”, kar v tujem jeziku? Kaj pravi zakon?

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več