Sramota vseh sramot. Zavestno je lagala o izobrazbi, a postala Golobova ministrica?

Mateja Čalušić, zajem slike, vir: TV Slovenija

Poslanci so na izredni seji potrdili Matejo Čalušić za ministrico za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Na čelu kmetijskega resorja bo nasledila lansko jesen razrešeno Ireno Šinko. A v oči bode zavestno laganje o svoji izobrazbi.

Po mnenju predsednika vlade Roberta Goloba Čalušić predstavlja novo generacijo politikov, “politikov, ki ne živijo v preteklosti, politikov, ki razumejo, kaj pomeni skupnost, in ki je v resnici vse svoje življenje profesionalno in tudi osebno namenila povezovanju podeželskih skupnosti”.

Kot bi živel v nekem svojem svetu, kjer živi neke svoje sanje. Tako bi lahko opisali mnenje predsednika vlade, ki je na izpraznjeno mesto, ministra za kmetijstvo, postavil svojo poslanko, brez tovrstnih izkušenj in žensko, ki je zavestno lagala o svoji izobrazbi.

Karikatura Dela, avtor: Marko Kočevar

Sicer pa je ministrico ocenil tudi poslanec SDS, Tomaž Lisec: “Tako ubogega govora po mojem mnenju še nismo videli pri predstavitvi kandidata za ministra,” je dejal. Poudarja, da gre v prvi vrsti za politično funkcijo in da kandidatka, kljub temu da je bila leto in pol predsednica odbora za kmetijstvo, nima dovolj politične moči in kilometrine, da bi reševala težave slovenskega kmetijstva,” je dejal ob robu seje. Piše portal N1

Kako se bo nova ministrica, kateri laži, očitno bistvu niso tuje, spopadla s položajem slovenskega kmeta, bomo videli, a tudi kmetje so že na okopih. Pa tudi laži in obljub te vlade, imajo dovolj!

Povezane objave

Levičarski napad na Vaska Simonitija, zaradi raperja Zlatka

Če bi bile volitve danes: SDS bi pojedel Svobodo, Resnica pa bi izrinila Levico

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)

1 komentar

Čunga Lunga 13. 01. 2024 - 2:51
Laž skup drži celotno vlado,zato paše zraven.
Dodaj komentar