Sramotenje sredi Ljubljane s totalitarnimi simboli. Glavni partizan pa Janković!

Sramotno, nedostojno in nevredno slovenske prestolnice. Partizani sredi Ljubljane, kot bi bili leta 1945. Glavni partizan pa Janković

Jankovič, kot glavni partizan govoril sredi Ljubljane

V glavnem mestu evropske države, celo države, ki bo predsedovala Evropski uniji, se leta 2021, kar 70 let po koncu 2.svetovne vojne na Prešernovem trgu odvijajo partizanski shodi in v času epidemije, ljudje zbrani eden ob drugem, brez zaščitnih mask ali varnostne razdalje, vihrajo zastave, s katero je  okupatorska JLA napadla Slovenijo, glavni “partizan” pa Zoran Janković, kot bi šele sedaj prišel iz gozda in povedal, da je Ljubljana osvobojena. V ozadju, pa še nekdanji oficirjev sin z Vrhnike, vihtel Jugo zastavo s totalitarnim simbolom.

Nihče ne more po besedah Jankovića spremeniti tega, da so bili partizanke in partizani na strani zaveznikov, “na strani tistih, ki so premagali največje zlo 20. stoletja, fašizem in nacizem”. Domobrance je označil za “narodne izdajalce” in ponovil, da dokler bo to vodstvo mesta, spomenika domobrancem v Ljubljani ne bo.

Janković velikokrat v isti koš postavlja fašizem in nacizem, a v to največje zlo človeštva, kot mu sam pravi, spada tudi komunizem. A ko bo Jankovič to dojel, ga bo morebiti zamenjal nekdo, ki bo Ljubljano iz norije pripeljal v normalo.

slike: twitter

P.M.

 

 

 

Povezane objave

To se je včeraj dogajalo na avtocesti. Poglejte kaj je počel voznik avtobusa

Pozor! Danes možni siloviti nalivi, močni sunki nevihtnega piša in toča

Znano je, kaj bo pogreb Rudija Poljanška. Udeležite se ga v narodni noši

2 komentarja

Marija 9. 05. 2021 - 21:47
Saj ni res pa je.So res ponoreli?
Dodaj komentar