Sramotni izpad Saša Hrabarja, izničuje tiste, ki so se borili za samostojno Slovenijo

Sašo Hribar, slika družbena omrežja

Končno so tudi družbenopolitični delavci na RTV pokazali svoje barve. S svojih glavah še vedno živijo, kot bi bili leta 1945 in z izjavami izničujejo samostojno Slovenijo.

Združenje VSO je ogorčeno nad izjavo Saša Hribarja v oddaji Radia Ga Ga, ki je dejal, da osamosvojitvene vojne za Slovenijo ni bilo. Zahtevajo opravičilo in ukrepe nadrejenih. Hribar je za MMC ponovil izrečeno in dodal, da opravičila ne bo.

V Združenju za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO) so zgroženi nad izjavo programskega svetnika RTV Slovenija in radijca Saša Hribarja, ki je v oddaji Radio Ga Ga dejal, da slovenske osamosvojitvene vojne ni bilo, da je šlo za agresijo. Hribar je v oddaji ob izjavi poudaril, da govori v svojem imenu.

“Tudi če bi bilo izrečeno v kontekstu satire, bi po našem mnenju šlo za nesprejemljivo retoriko, glede na dejstvo, da je bilo posebej poudarjeno, da gre za mnenje Saša Hribarja in je bila postavljena ločnica do ostalega dela oddaje, je zadeva nezaslišana. Gre namreč za nedopustno zlorabo javnega radijskega medija, kar je še samo po sebi razlog za ukrepanje. Glede izrečene vsebine pa poudarjamo, da gre za eklatantno zanikanje osamosvojitvene vojne oziroma slovenske osamosvojitve kot vrednostnem središču Slovencev. 

»Glede izrečene vsebine pa poudarjamo, da gre za eklatantno zanikanje osamosvojitvene vojne in slovenske osamosvojitve kot vrednostnega središča Slovencev. Ta je na podlagi plebiscitarne volje, kljub političnim delitvam, prvič v zgodovini povezala slovenski narod v samostojni in demokratični državi ter pomeni uresničitev njegovega največjega političnega cilja,« so bili nedvoumni v VSO.

Bo RTV Slovenija proti Hribarju končno ukrepala?

Povezane objave

Goloba več ne marajo. Odpadniki Svobode bi mu kradli glasove na Evropskih volitvah

Izredna novica! Sodišče zavrglo tožbi občin Brežice in Središče ob Dravi glede azilnih domov.

Janez Janša zbodel Novo Slovenijo, Ljudmila Novak pa v jok?

3 komentarji

mona lisa 30. 04. 2023 - 2:11
Ta izdajalec bi moral biti takoj izgnan iz RTV.
AOMORI 30. 04. 2023 - 4:17
Ko je bila vojna, je zajček pobegnil, zato ga nihče ni zadel, ...
Bojan Pavelsek 30. 04. 2023 - 5:05
Ubogi Sašo Hribar, 30 let nisi imel jajc, da bi povedal, kar ti je ležalo na duši. Res si ubogi duševni zmedenec.
Dodaj komentar