Število okuženih narašča. Kje so sedaj Golobovi anticepilci?

koronavirus Slovenija

V četrtek so v Sloveniji ob 532 PCR-testih in 3.000 hitrih antigenskih testih potrdili 645 okužb s koronavirusom, za primerjavo 173 več kot prejšnji četrtek.

Naraslo je tudi sedemdnevno povprečje potrjenih primerov, ki znaša 536, in tudi število potrjenih primerov v zadnjih 14 dneh na sto tisoč prebivalcev, ki je trenutno 298, še kažejo podatki Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ). Več je tudi aktivnih primerov okužbe v državi. 

Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov trenutno znaša 536, 25 več kot dan pred tem. Naraslo je tudi število potrjenih primerov na sto tisoč prebivalcev v zadnjih 14 dneh, ki znaša 298, 17 več kot dan prej. Po oceni NIJZ je v Sloveniji trenutno 6.329 aktivnih primerov okužbe, 355 več kot prejšnji dan.

Po podatkih NIJZ je z enim odmerkom cepiva proti covid-19 cepljenih 1.265.718 ljudi, deset več kot dan prej, z vsemi odmerki pa 1.222.076, 36 ljudi več kot dan pred tem.

Spomnimo- Golobovi so ven dali nov zakon o nalezljivih boleznih, ostrejši, kot vlada Janeza Janše: “Kdor se ne bo osamil, če ne bo spoštoval navodil v karanteni, če ne bo omejih fizičnih stikov s svojci v času karantene, če se ne bo zdravil, se bo izmikal obveznemu cepljenju, bo zavračal ali se izmikal zaščiti z zdravili, onemogočal dezinfekcijo, zavrača ali se izmikal obveznim higienskim pregledom s svetovanjem, zdravstvenim pregledom, če se bo izmikal cepljenju in podobno bo plačal od 400 do 4000 evrov kazni. Za zbiranje ljudi v času nevarnosti širjenja nalezljive bolezni, ko bo to prepovedano, se posameznik kaznuje z globo od 1200 do 12.000 evrov.”

Prav zanimivo bo videti razne Wernerje, Bidarce, Lenderke in ostale v nebo vpijoče “znane” Slovence, ki so še pred pol leta protestirali proti ukrepom zoper koronavirus, kako bodo sedaj v svobodi cvilili.

Povezane objave

Za koliko se vam bodo pod Golobom znižale plače v letu 2023

Se je Kosova za naš portal lagala? Tako naj bi Marta Kos sodelovala z UDBO?

Kako naj bi se Musarjeva z zvijačo izognila plačilu prispevkov?

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Več