Število ukuženih v Sloveniji narašča. Nove novice o širjenju koronavirusa! Maribor zaenkrat ostaja pri treh okuženih!

Vlada je sporočila, da je bilo do 14. ure testiranih 981 oseb, potrdili so že 16 okužb z novim koronavirusom.

Število okuženih narašča

Kot ukrep za omejitev širjenja koronavirusa je  minister za zdravje včeraj izdal odredbo o prepovedi javnih prireditev v zaprtih prostorih, kjer se zbira več kot 500 ljudi. Na zdravstvenem ministrstvu sicer priporočajo, da organizatorji zaradi povečanega epidemiološkega tveganja razmislijo tudi o smiselnosti izvedbe prireditev z manjšim številom ljudi oz. o odpovedi prireditev, če te niso nujne.

Med novoodkritimi primeri je 31-Lucijčanka, ki je za Primorske novice povedala, da je po sobotni potrditvi okužbe v izolaciji na ljubljanski infekcijski kliniki. 31-letnica, ki sicer dela v Švici, se je pred vrnitvijo domov slabo počutila in se prek svojcev pozanimala, ali bi lahko opravila test na koronavirus v Sloveniji. Primorske novice pišejo, da so njeni svojci od torka iskali nasvet pri vseh pristojnih institucijah, kjer pa so glede na opis njenega počutja, ki ni vključevalo vročine, presodili, da testiranje ni potrebno. V soboto se je nato sama odpravila na urgenco v Izolo, kjer so jo testirali, kot pravi sama, pa ni imela stikov z drugimi ljudmi in je bila od vrnitve iz Švice v samoizolaciji. V soboto zvečer so jo z reševalnim vozilom odpeljali v Ljubljano na infekcijsko kliniko. Vstopna točka za slovensko Istro je sicer koprski zdravstveni dom.

Kdo so trije novi primeri, ni znano. Po neuradnih podatkih, ki jih navaja spletni portal 24ur, je med okuženimi tudi reševalec iz ZD-ja Metlika, ki je bil v tesnem stiku z okuženim zdravnikom iz istega zdravstvenega doma.


Povezane objave

Tako so se v Vitanju na veselici tepli praktično vsi po vrsti #video

Tako v tajnosti ponoči vozijo migrante v azilni dom v Logatec

Milan Zver okrcal Evropsko komisijo. Državam se ne sme kratiti pravice do suverenosti!