Švarc Pipanova pred odhodom ponovno namočila vse vpletene. Sebe pa ne!

Dominika Švarc Pipan, slika: Demokracija

Preden je Švarc Pipan zapustila ministrstvo za pravosodje, je še enkrat obtožila vse akterje. Po njenem so krivi vsi drugi, ona pa seveda ne?

Ministrica Dominika Švarc Pipan, je ena tistih ministric, ki se, nikakor ni hotela posloviti s stolčka na ministrstvu za pravosodje. Celo Kardeljevem vnuku, Igorju Šoltesu,  je na koncu pokazala vrata. Pa taka zvesta “partizanka” je bila. In ugotovitev na koncu, krivi so bili vsi drugi, le ona ne.

Povzetek poročila, ki ga je pripravila sedaj že nekdanja ministrica Dominika Švarc Pipan  so pregledali kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) ter prekrili navedbe, ki jih še sami preiskujejo v predkazenskem postopku, toda do vključno 13. februarja – ko je bilo poročilo sestavljeno – se je nabralo nekaj strani opisov domnevnih nepravilnosti, pomanjkljivosti, manjkajoče dokumentacije in komunikacije, korakov v postopkih odgovornih oseb, pa tudi ponudnika Rajski vrt oziroma Sebastjana Vežnaverja: »Prirejena dokumentacija, ki jo je predložil prodajalec – cenitev sodnega cenilca Antona Riglerja z dne 13. 12. 2023, pišejo Slovenske novice.

Med zunanjimi vplivi na izvedbo projekta Švarc Pipanova navaja že omenjene sume vplivov nekdanjega glavnega tajnika SD Klemena Žiberta (ter njegov SMS in sestanek z Igorjem Šoltesom) pa hkratno menjavo telefonov četverice vpletenih ter druge opise. Ter tudi kadrovske rošade in reorganizacija služb, »ki sta imeli ključno vlogo pri pripravi in izvedbi projekta«, v labodjem spevu Švarc Pipanova kaže na ljudi znotraj ministrstva. 

V poročilu pa Švarc Pipan ni niti enkrat pokazala nase. Še dobro da so ji pokazali vrata tako v stranki, kot na vladi?

Povezane objave

Za otroke umorjene Sabine so zbrali denar dobri ljudje. Poskrbeli tudi za računalnike.

V Kamnici prijetno srečanje članic in članov stranke SDS Maribor! #foto #video

Saj ni res pa je. Za inštalaterja strojnih inštalacij v SLOVENSKI Bistrici, obvezno znanje albanščine?

3 komentarji

Niko Rus 24. 02. 2024 - 6:54
presenečenem sem. Kako to da ni zaključka - da je kriv Janša.? Mogoče pa bo kriv za žel. postajo v Novi Gorici-60 miljonov. Ali pa za žel postajo LJ - 300 miljonov. Najbrž bo Janša kriv tudi - ker vlada ne vlada, se ne pogaja z Fidesom.... In kriv b, ker Maljevec in Mesec nista zgradila še niti enega stanovanja od obljubljenih 30.000 Oj ti Janša...
Vipavec 25. 02. 2024 - 1:32
S postajo v Gorici si golob utrjuje volilno bazo
Exlevak 24. 02. 2024 - 10:59
Ob lovljenju svojega repa,je D.Šverc naletela na vse živo ,le nase ne...Janez je imel prav,od zdaj pa nadalje riba smrdi pri repu...
Dodaj komentar