Svet za radiodifuzijo: “Radio1, najmanj usposobljen radio v Sloveniji?”

Svet za radiodifuzijo je 21. januarja letos sprejel in potrdil kriterije, ki po novem določajo, da je Radio 1 najmanj usposobljen radio v Sloveniji. 

Radio1 je najmanj usposobljen v Sloveniji?

Radio, je po mnenju SRD najmanj usposobljen radio v Sloveniji.  Svet za radiodifuzijo (SRD) je 21. januarja letos namreč sprejel in potrdil kriterije, ki po novem določajo, da je Radio 1 najslabši oziroma najmanj usposobljen radio v Sloveniji. Kadrovsko usposobljenost so sicer merili že prejšnji kriteriji, pri čemer se je merilo število zaposlenih in njihova izobrazbena struktura, po novem kriteriju pa so to število delili s številom radijskih programov, ki jih ima izdajatelj.  

S sprejemom teh kriterijev Radio 1, tako do nadaljnjega ne bo mogel več dobiti frekvenc za območja, kjer ni slišen. Na njihovi podlagi je SDRF na seji 17. junija zavrnil njegovo prošnjo za dodelitev frekvence recimo v (rdeči) Ajdovščini.  “Zaposleni na Radiu 1 smo zgroženi in zaskrbljeni nad tem, da je strokovni organ podlegel političnim interesom in sprejel tako nerazumno in nezakonito odločitev,” pravi direktor Tomaž Čop, ki je zoper sklep SDRF vložil tožbo na sodišče.

Radio1, je med levimi volivci kar precej priljubljen. Je očitno ravno zato, odločitev Sveta za radiodifuzijo razburila nekaj levičarskih trobil, da so se spravili nad predsednika sveta Aleša Lipičnika iz stranke SMC. Zanimivo pa je to, da jih to ni motilo takrat, ko je bila ta stranka v koaliciji z Marjanom Šarcem. In prav ta nekdanji “burkež” s Šmarce je bil, skoraj večni, gost radia 1. 

Po viru: Reporter

PM

Povezane objave

Blamaža na TV Slovenija. Kaj takega se ni še nikoli zgodilo!

Pokvarjeno! Ko na FDV, profesorica, kar sama učence poziva k udeležbi na protest.

Država strada, Golob pa že načrtuje poletne počitnice. V takem apartmaju se bo razvajal?