Tako pa zaposluje Tomaž Vesel! Usluge novinarjem, ki o njem lepo pišejo?

Predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel, Slika: Maribor24

Pred časom smo že pisali, da naj bi predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel pri sebi zaposlil dva novinarja.

Vesel zaposlil novinarja televizijskih hiš, ki lepo poročajo o njem?

Res je. Predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel, je pri sebi zaposlil dva novinarja. Ne boste verjeli. Eden prihaja iz POP TV, drugi pa iz RTV. In to sta  Viki Twrdy iz informativnega programa TV Slovenija, in Tina Kristan, novinarka 24ur na Pop TV. Prihajata iz medijev, ki o Tomažu Veselu “lepo pišeta. Je to plačilo za njuno “nepristransko” poročanje?

Uradno sta se zaposlila tako, da sta se prijavila na javni razpis, objavljen na zavodu za zaposlovanje, že 4. novembra 2020, po končanem natečajnem postopku, pa sta bila prav onadva izbrana med 24 prijavljenimi kandidati. Na računskem sodišču pravijo, da bosta novozaposlena novinarja, citiramo, “sodelovala v revizijskih skupinah pri izvajanju zahtevnih revizij smotrnosti, predvsem s področij izvajanja negospodarskih javnih služb ter nekaterih javnofinančnih vprašanj, povezanih z varovanjem okolja. Pri izvajanju tovrstnih revizij so pomembna multidisciplinarna znanja in dobro poznavanje tematike ter različni metodološki pristopi, ki jih pri svojem delu uporabljajo tudi novinarji”. Piše Požareport.

Ta dva je zaposli Tomaž Vesel. Slika: Požareport

No pri Veselu zagotovo ne bodo zaposlili kakšnega novinarja s Planet TV ali Nove24TV. Ti o Veselu pišejo preveč “grdo” oziroma če smo čisto natančni PO RESNICI! Zaposlovanje je le nagrada?

PM

 

Povezane objave

Mirko Mayer je tokrat brcnil v temo. Janša mu je povedal svoje.

Znano je od kod prihaja nov slovenski milijonar!

Saj ni res pa je. Vlada bi sebi, kar za 40 odstotkov povišala plače?

2 komentarja

Maksimilijan Encijan 26. 02. 2021 - 8:57
Je to sporno, ker nista njegova družinska člana, ali zakaj?
Jože Nardin 27. 02. 2021 - 8:22
Temu bi se pred leti zapisalo, sta moralno politično ustrezna kadra. Gospodarstvo naj pa plačuje ta višek kadra v javnih službah.
Dodaj komentar