Tako se je Janša odzval na oprostilno sodbo Tomšiča, ki je pozival k njegovi smrti!

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Oprostilna sodba Ludviku Tomšiču, ki je na protestih proti nastajanju vlade Janeza Janše dalj časa vpil, da je Janšo treba ubit«, skandiral »ubi Janšo«, in pozival, da je »Janeza Janšo treba samo ubiti in nič drugega«, je zagotovo največja farsa našega pravosodnega sistema.

Med tem, ko je kaznovan vsak, ki kaj zabrusi predsednici inštituta 8. marec Niki Kovač, gre na drugi strani za popolnoma drugačno zgodbo. Ludvik Tomšič, je bil neprišteven, tako se je glasila sodba sodnice Jerce Oblak, po tem, ko je bil Tomšič ovaden zaradi spodbujanja sovraštva in napeljevanja h kaznivemu dejanju umora. Na protestih proti nastajanju vlade Janeza Janše je namreč  javno vpil, da je Janšo treba ubit«, skandiral »ubi Janšo«, in pozival, da je »Janeza Janšo treba samo ubiti in nič drugega«. To je počel tudi v kamere, tako da je posnetek lahko videla cela Slovenija.

Ob tem se res sprašujemo, ali je bil neprišteven Tomšič, ali pa kar sodnica? Res neverjetno je namreč dejstvo, da tako neposredne grožnje ostanejo nekaznovane. In če je, kot trdi sodnica Jerca oblak, Tomšič res neprišteven, zakaj ga ni poslala na zdravljenje v Polje ali kakšno drugo primerno ustanovo. Zna se namreč zgoditi, da v očitno neprištevnosti, uresniči svoje namere iz shoda.

Na sodbo se je odzval tudi oškodovanec, Janez Janša, kateremu je Tomšič neposredno grozil. Janša je na orežju X, zapisal:  “Sodišče ugotovi, da je nekdo, ki bi moril, neprišteven. In potem mirno dovoli, da taka oseba prosto hodi naokrog. Si predstavljate, da bi isti pozival k umoru Nike Kovač iz 8. marca? Vsaj 5 let zapora. To naj bi bilo moderno slovensko sodstvo. V resnici gre za orodje režima.”[/vc_column_text][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Tožilstvo je predlagalo pogojno obsodbo na štiri mesece, ki ne bi bila izvršena, če v letu dni Tomšič ne bi storil podobnega kaznivega dejanja. A ni uspelo. Ali se bo tožilstvo pritožilo nad sodbo, še ni znano.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Povezane objave

Danes bo ob 14.30 napeto pred RTV? Rupar pozval vodstvo, da se sooči s protestniki.

Janša: “Slovenski levičarji zbrani okrog vlade posnemajo Hitlerja?”

Tako se napajajo iz državnega denarja in si koregirajo plačo, neizvoljeni člani Levice.

3 komentarji

Slovenec 33 11. 10. 2023 - 6:12
Krivosodje izvaja naloge svojih delodajalcev, ko ščiti prvorazredne in zatira ostale državljane Slovenije. Delodajalci krivosodja so rdeči klerikalci, ki jih sestavljajo srbska komunistična stranka pod vodstvom fukfehtarskega gazde in veleizdajalci slovenskega naroda, ki jih vodijo MARSovci.
Pepe Vasjebe 11. 10. 2023 - 18:26
Ma jebi ga takle mamo. Na koncu koncev, večini tistih ki smo šli na volitve se to zdi OK. (Butast) narod si piše sodbo sam!
Tone 15. 10. 2023 - 15:28
Jaša hrepeni po udbovski maniri sodišč. Zadnji še aktivni udbovc. Če bi Janša in janšisti res verjeli, da je kdo resno Janši grozil s smrtjo, bi govorili o pozivih na atentat na predsednika vlade. Pa niso.
Dodaj komentar