Tudi v teh hudih časih, levičarski POP TV, z vsemi puščicami nad vlado. Hoteli so očrniti Mateja Tonina!

V rrgovino z zaščitnimi opremami je ta čas v Sloveniji vključenih veliko podjetij in ljudi. Kajti opremo potrebujemo res nujno.

Tonin zavrača obtožbe

Namesto tega, da bi bili veseli, da bo zaščitna oprema končno v Sloveniji, si je POP TV zgodbo o nakupu zaščitne opreme preko podjetja Arcon razlagal malo po svoje. Ministru za obrambo Mateju Toninu namreč očitajo, da je podjetja Arcon, dobilo posel, ker naj bi bila v tem podjetju zaposlena njegova mama.

Podjetje Arcon je namreč tri dni po podpisu prve pogodbe zagotovili dobavo prvih zaščitnih mask. “S strani dobavitelja imamo zagotovilo, da bodo vsa pogodbena določila spoštovana in realizirana. Posel s kitajskim partnerjem je ustrezno zavarovan, od države oz. naročnika pa naše podjetje ni zahtevalo nobenega predplačila. Dobavljene zaščitne maske se plačujejo po realizirani dobavi in po preverbi njihove kakovosti,” so zatrdili.

kot je pojasnil Tonin je mama res med zaposlenimi v Acronu tudi njegova mama. “Ni pa lastnica podjetja. Ni tudi v organih nadzora ali upravljanja podjetja,” je navedel in dodal, da je zaradi prometne nesreče od decembra bolniško odsotna in z omenjeno pogodbo ni imela nič. Ministrstvo za obrambo ne ukvarja z nabavo zaščitne opreme, prav tako se ne pogaja o cenah in ne sklepa pogodb. “Vse to je v pristojnosti blagovnih rezerv ministrstva za gospodarstvo,” je izpostavil.

Torej dragi novinarski “kolegi” iz POP TV. Po dolgoletnih izkušnjah z novinarskim delom, bi pa že lahko vedeli, da je dejstva treba preverjati z obeh plati in ne samo z vaše, leve.

Zanimivo pa je tudi to, da je podoben posel (največjega) dobil tudi znani Joc Pečečnik, bil naj bi velik simpatizer Socialnih demokratov. A o tem pa POP TV seveda ne poroča.

MG


Povezane objave

Jonas tokrat v parlamentu ni spal, ampak je jedel.

Brglez preko študentov nabiral poceni politične točke. Janša mu je povedal svoje.

Tu so neumnosti, ki sta jih Golob in njegova ljubica uprizarjala na dopustu, na ladji.