Turistični boni! Slovenci zapravili že skoraj 8 milijonov!

Slovenci s stalnim prebivališčem na območju Republike Slovenije so 13. marca 2020 na svojo davčno kartico prejeli turistični bon v vrednosti 200 evrov, mladoletniki pa po 50 evrov. Po podatkih gospodarskega ministrstva je število upravičencev nekaj več kot dva milijona (2.050.000), vrednost vseh bonov pa okoli 357 milijonov evrov.

Vnovčenih že 57.611 turističnih bonov

Verjetno so v opoziciji že na nogah, ker se jim turistični boni niso zdeli tako, (kot nobena stvar do sedaj, katero je sprejela vlada) dobri za ljudi. V manj kot mesecu dni je bilo unovčeno 57.611 turističnih bonov v skupni vrednosti blizu osem milijonov evrov (7.751.578,97). 

Izvajanje unovčevanja in morebitne kršitve nadzira Tržni inšpektorat RS. Za Slovenske novice so povedali: »Tržni inšpektorat RS že opravlja nadzore na teh področjih, so pa vsi še v teku, zato vam podatkov o ugotovitvah teh nadzorov (še) ne moremo posredovati. Lahko pa pojasnimo, da se največ prijav nanaša na zaračunavanje višjih cen v primeru plačila s turističnim bonom.«


Povezane objave

Ustavno sodišče je dolgo pacalo, na koncu pa povedalo: “Janša je nedolžen!”

Golob nad svojega tovariša Kučana. Marta Kos brez podpore SD

Kandidat za predsednika države tudi Anže Logar?

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Več