Ubogi Židan. Najprej je zapravil Teran, sedaj pa ga zaradi prejemanja daril preiskuje še KPK

slika: SIOL

Odstopljenemu predsedniku SD Dejanu Židanu se te dni tresejo hlače. Manj odmevno sicer v medijih, a vseeno. Najprej ga je s prestola (ne še regularno) vrgla Tanja Fajon, zatem je izgubil Teran, sedaj pa ga preiskuje še KPK!

KPK preiskuje Dejana Židana

Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) je na lastno pobudo uvedla predhodni preizkus morebitnega suma kršitev pri sprejemanju in poročanju o prejetih darilih na odprtju prve vinske banke na Krasu. Tega se ga je udeležil poslanec SD in nekdanji kmetijski minister ter nekdanji predsednik DZ in stranke SD Dejan Židan, poroča portal Siol.net.
Ob izbruhu afere kmetijske ministrice Aleksandre Pivec se je v začetku julija oglasil direktor podjetja Vinakras Marjan Colja in povedal, da so v njegovem podjetju poleg Pivčeve v preteklosti gostili tudi Židana in nekdanjega predsednika republike Danila Türka, navaja portal.

Židan ni bil obveščen o postopku niti osebno niti niso bili o njem obveščeni v poslanski skupini SD. Priznal je, da se je kot minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano leta 2018 udeležil odprtja prve vinske banke na Krasu, kjer je kot predstavnik ministrstva za simbolno darilo prejel ključ za vinski sef. Ta se kot vsa takšna darila hrani na ministrstvu. Po njegovih besedah gre za darilo majhne vrednosti. V skladu s protokolom hranjenja in beleženja daril pa predvideva, da je tudi to darilo zabeleženo v knjigi daril ministrstva, Židanove besede navaja portal.

No koliko je Židan zastonj pojedel in popil tudi pri drugih kmečkih turizmih po Sloveniji pa očitno ne bomo zvedeli nikoli, razen, da je jedel dobro.

MG


Povezane objave

Danes bo ob 14.30 napeto pred RTV? Rupar pozval vodstvo, da se sooči s protestniki.

Janša: “Slovenski levičarji zbrani okrog vlade posnemajo Hitlerja?”

Kangler nad policijo. “Zakaj ste lagali občinam, glede študij o azilnih domovih?”