Ukrepi ostajajo še do sobote, potem pa…

Vlada na popoldanski seji ponovno pretresa ukrepe, ki jih je sprejela za zajezitev epidemije covid-19. Za zdaj še ni sprejela nobene odločitve o sprostitvi.

(VSAJ) DO SOBOTE UKREPI ŠE OSTAJAJO

[color-box color=”blue”] Vlada bo po sobotnih posvetih z direktorji vseh bolnišnic in predstavniki gospodarstva sporočila ali bi morda lahko prišlo do kakšne spremembe, je za TV Slovenija povedal vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin.[/color-box]

“Če bi te možnosti nastopile, bi takoj po posvetu vlada odločala o morebitnih sproščanjih. A zaenkrat o rahljanjih ni mogoče razmišljati, niti v katerih smereh bi to šlo niti ali bo to mogoče,” je poudaril Kacin. Izpostavil je tudi, da so regije različno obremenjene glede na število okužb z novim koronavirusom. “Če bi te možnosti nastopile, bi takoj po posvetu vlada odločala o morebitnih sproščanjih. A zaenkrat o rahljanjih ni mogoče razmišljati, niti v katerih smereh bi to šlo niti ali bo to mogoče,” je poudaril Kacin. Izpostavil je tudi, da so regije različno obremenjene glede na število okužb z novim koronavirusom.

Gantar in Počivalšek, sta sicer vsak na svojih bregovih, a naj bi našla kompromis glede ukrepov.

Bomo pa spremljali morebitno napoved odstopa Tomaža Gantarja in posledično sestanek Erjavca s člani poslanske skupine DESUS.

PM

Povezane objave

Znano je od kod prihaja nov slovenski milijonar!

Saj ni res pa je. Vlada bi sebi, kar za 40 odstotkov povišala plače?

Tako je Franc Kangler, na soočenju, zaprl usta Maši Kociper