Umrl je KUL? Pogrebca pa Tanja Fajon in Marjan Šarec?

koalicija kul, slika twitter

Prav na obletnico Šarčevega meta puške v koruzo, sta pred medije stopila Tanja Fajon in Marjan Šarec in potožila, da se KUL nikamor ne premakne.

KUL pred razpadom?

Opozicija od zadnjega fiaska s predlaganim mandatarjem Karlom Erjavcem po novem očitno ne misli vlagati konstruktivne nezaupnice, so pa že napovedali interpelacije proti posameznim ministrom. Prvo si je že prislužil Janez Cigler Kralj, sledila naj bi interpelacija proti šolski ministrici Simoni Kustec itd. Vse zato, da se vladi nagaja. Že ob tako zaostrenih pogojih pa nas v drugi polovici letošnjega leta čaka predsedovanje sveta članic Evropske Unije.

Si je pa pet minut slave ravno na obletnico odstopa privoščil predsednik vlade, ko je dal izjavo za Večer in dejal: “Če bi bile razmere normalne, Karla Erjavca ne bi podprl!” Tako sta Tanja Fajon in Šarec, sodeč po njunih javnih zapisih o krizi opozicije, ter intervjujih o Karlu Erjavcu, včeraj kar tekmovala kdo bi prej zapustil kul opozicijo. Erjavec pa se je potuhnil, saj DESUS (zaenkrat) niti sam ne ve kam bi rad šel.

Tako je, vsaj začasno potonil KUL. Glavna pogrebca Marjan in Tanja, pa bosta še naprej rovarila proti vladi.

PM

 

Povezane objave

Izredna novica! Zvezdan Martić odstopil z mesta predsednika uprave RTVS

Tu so navodila in trasa petkovega vseslovenskega shoda! Odhod avtobusa tudi iz Maribora

Brglez po tiho že išče novo službo. Se mu obeta še tretji politični poraz?