Umrl je pevec in vodja ansambla Primorski fantje

Slovenska glasba žaluje. Kot poroča veseljak.si, je v 64. letu umrl vodja ansambla Primorski fantje Bogdan Gerk.

Pokojni Bogdan Gerk je bil vodja ansambla vse do bolezni, ki ga je prezgodaj odtrgala iz odra. Dejaven je bil tudi v lokalni politiki kot občinski svetnik, najprej pri stranki Oljka, leta 2013 pa je postal predsednik stranke Izola je naša.

Prva zasedba Primorskih fantov se je srečala 1974 leta. K osnovnemu triu (Pino Vežnaver, Bogdan Fras, Branko Bembič) se je v naslednjih letih priključilo kar nekaj članov: Darinka Eler, Ivan Kajba in Danica Potočnik. Svojo pravo ustvarjalno pot pa začne ansambel 1988. ob srečanju z g. Tomažem Tozonom, ki je bil tudi producent večine glasbenih izdelkov in s prihodom Bogdana Gerka, ki postane vodja ansambla. 1990. Kasneje se ansamblu priključi klaviaturist Ivan Fortuna, 1992 pa pevka Ivica Vergan. V tem obdobju je ansambel prejel kar nekaj festivalskih lovorik: Števerjan, Ptuj, Vurberk, Vesela Jesen, Slovenski valček in polka,  pristal na najvišjih stopničkah večine lestvic narodno-zabavne glasbe radijskih postaj, bil reden gost neštetih radijskih in televizijskih programov v Sloveniji in v tujini. Leta 1994 je občasno sodeloval z ansamblom tudi vokalni kvartet 7+ iz Izole.

Ansamblu je Skupščina občine Izola podelila plaketo mesta Izola za poseben prispevek k turističnemu razvoju mesta in častni naziv: AMBASADORJI MESTA IZOLE. Posneli so 9 kaset, 8 CD plošč, 2 video kaseti in 1 DVD (vse v založbi Založbe kaset in plošč RTV SLOVENIJA). piše radio Veseljak.

Ansamblu primorski fantje izrekamo iskreno sožalje!

Povezane objave

To je zmagovalna vožnja Primoža Rogliča #video

Pirati bi s popačeno kampanjo radi omejevali župane?

Arsenovič ni uspel podražiti kabinske žičnice. Kangler: “Tudi Pohorci so Mariborčani!”

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več