Umrl še en mariborski glasbenik, ter avtor številnih melodij in besedil

Ves pretresen sem…2003 smo lansirali v hecu Mrtvo reko, nadaljevali na Sneg pada sneg, prisli do prve singlce pri tvoji založbi Bibi Records, 2004 se za foro prijavli na MMS pokidali tam s tem komadom, katerega ti podarjam še zadnjič in konec leta izdali prvi album z naslovom, hja, SKUTER !!! Hvala ti za vse, da si naju dvignil z ulice in bil del moje začetne poti !!!! je na FB profilu zapisal Samo Poštrak, preminulemu Jožetu Vučku.

 

Jože Vučko je bil, ne samo glasbenik z dušo in srcem, bil tudi prijatelj. V svojem domačem studiu je naredil številne pesmi za mnoge glasbenike. Tako se danes od njega preko družabnih omrežij poslavljajo številni ansambli, skupine, posamezniki, pevke in pevci.

Ena številnih pesemi, ki je nastala izpod rok Jožeta Vučkota:

Jožeta bodo pogrešali številni glasbeni prijatelji. Njegov ansambel Trio s prve pa je zapisal: V nedeljo 23.6.2019 smo še zadnjič na njegovo željo skupaj zapeli “Laku noč svirači”. Niti v sanjah si nisva znala predstavljeti, da bi to bila zadnja pesem Tria s Prve. Žal je temu res tako. Najlepše se zahvaljujeva vsem za izkazano podporo, pri izgubi najinega dragega prijatelja. Želela bi da ga ohranite v spominu, kot midva, kot nasmejanega, veselega “muzikontarja”.

Od Jožeta so se poslovili tudi številni mariborski glasbeniki:

Jambrošič Tina: Dragi prijatelj Jože Vučko, hvala ti za vse lepe trenutke, ki sva jih preživela v tvojem studiu in izven njega, naj ti bo lahka zemlja, počivaj v miru???

Boštjan Lenič: Dragi prijatelj Jože Vučko. Brez besed sem in ne morem verjet…..
Brez moči,kako pomagat ti… Saj si šel brez slovesa, brez stika rok in objema….
Bil si dober,pošten,skromen človek in nikdar nisi gledal samo nase….. Želel si mi le dobro..

Simon Cokan: še sedaj ne morem verjeti

Ansambel Preblisk: POČIVAJ V MIRU DRAGI PRIJATELJ….NAJ TI BO ZEMLJA LAHKA ????

Petra Kapun: Še en glasbeni prijatelj je odšel med zvezde?…Jože Vučko…hvala za tvoje sodelovanje, podporo, nasvete, pripravljenost pomagat… težko verjamemo, da je res… vendar lepi spomini na naše druženje bodo živeli večno! Zaigraj kakšno med angeli…

Skupina potepuhi: R.I.P.

Claudia Hercog: Ena lepših pesmi ki sem jih posnela v tvojem studiu in ima veliko sporočilo….Jože Vučko zakaj nisi delil bolečine z nami??? Počivaj v miru

Zinka Seršen: Ne morem verjeti Jože Vučko počivaj v miru in naj te angelčki čuvajo in hvala za lepe pesmi ki si jih ustvarjal za Saro in Tejo.Pogrešali te bomo bil si izjemen človek kot glasbenik in prijatelj.

Aleš Meglič: Veseli s teboj smo živeli, žalostni, ker te več ni … Ostali so živi spomini. Z nami potuješ vse dni … Prijatelj Jože Vučko, naj te čuvajo angeli tam daleč nekje ?

To pa je bila ena Jožetovih zadnjih objav na družbenih omrežjih:

Jože Vučko, počivaj v miru!

Glasbeni prijatelji in uredništvo portala e-maribor

M.G.

Povezane objave

V petek bo domače in veselo na Zgornji Polskavi. Pride tudi Alfi Nipič

Sredi Maribora, angleško-hrvaški plakat kot v posmeh slovenščini?

Pozor. Na upravnih enotah bodo stavkali do preklica. Tudi v Mariboru!