UP-ornikova stojnica z dobrodelnim namenom v mariborskem Europarku

Prostovoljci iz humanitarnega društva UP-ornik bodo v soboto, 17. 4. 2021, in teden kasneje, 24. 4. 2021, od 9. do 21. ure, v mariborskem nakupovalnem središču Europark združili svoje moči, da bi pomagali najranljivejšim skupinam prebivalstva v Sloveniji. Tokrat bodo sredstva zbirali na UP-ornikovi stojnici, kjer bodo celoten izkupiček namenili ljudem pri plačilu osnovnih položnic za ogrevanje, elektriko in vodo ter jih oskrbeli s prehranskimi boni.

Čas korona krize je marsikaterega človeka pahnil v še večjo stisko, zato so se prostovoljci društva UP-ornik v sodelovanju z mariborskim nakupovalnim središčem Europark odločili, da postavijo stojnico, kjer bodo mimoidoči lahko kupili vse od puloverjev, majic, nogavic, pisal in še mnogo več. Hkrati bo potekala tudi vseslovenska dobrodelna akcija zbiranja centov oziroma bakrenčkov, ki so jo poimenovali »Bakrenčkomanija« in traja od decembra 2020, v okviru katere so do sedaj zbrali že več kot 4.300 EUR. Z vsemi zbranimi sredstvi bodo pomagali ljudem, ki so se znašli v socialni stiski.

Predsednik humanitarnega društva UP-ornik Boris Krabonja je ob tej priložnosti izpostavil: »Vsak dan se srečujem z ljudmi, za katere je življenje borba za preživetje in na nas se obračajo, ko jim ne ostane več veliko upanja. Ti ljudje so razlog, da s tovrstnimi aktivnostmi zbiramo sredstva, s katerimi jim vračamo voljo in jim pomagamo, da skupaj prebrodimo najhujše življenjske stiske v trenutkih, ko ostanejo resnično sami.«

Temeljne vrednote društva UP-ornik, kot so solidarnost, enakopravnost in povezanost, so tiste, s katerimi želijo spodbuditi ljudi, da se jim pridružijo v čim višjem številu, saj le v družbi, ki bo stremela k medsebojni podpori in gradila na povezanosti vseh generacij lahko ustvarjamo okolje, ki v ospredje postavlja človeka in njegovo dobrobit.

Dobrodošli vsi, ki si želite graditi boljšo prihodnost in ustvarjati bolj solidarno družbo.

Povezane objave

Tragedija v okolici Maribora. Umrl otrok.

Svojci pogrešajo 44-letno Tatjano iz Maribora!

Umrl je velik domoljub, nekdanji poslanec in član IO SDS, Srečko Hvauc

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več