Ustavno sodišče je dolgo pacalo, na koncu pa povedalo: “Janša je nedolžen!”

Urška Bačovnik Janša in Janez Janša, slika, Slovenske novice

Predsednik SDS Janez Janša je na Twitterju objavil sklep ustavnega sodišča, s katerim je sodišče zavrglo njegovo pritožbo na sklep o zastaranju zadeve Patria, ker nima pravnega interesa. 

Janez Janša je ob tem na družbenem omrežju Twitter zapisal: “Po več kot 15 letih sage o Patrii je slovenska karikatura pravne države končala zadevo z razglasitvijo nedolžnosti.” Ustavno sodišče je po dolgem oklevanju zavrglo našo pritožbo zoper zastaranje in sporočilo, da ima njihova odločitev enake pravne posledice kot oprostilna sodba.”

Dolga saga, ki se je vlekla skozi kar nekaj volitev, ter zaradi katere je moral v zapor predsednik največje opozicijske stranke SDS, Janez Janša, se je sedaj dokončno končala. A ne gre spregledati dejstva, da je Janez Janša, 20. junija 2014, kot nedolžen politični zapornik preživel v zaporu kar 6 mesecev. Tisti, ki so bili takrat glavni akterji njegove aretacije in obsodbe, pa so še vedno na prostosti.

https://twitter.com/JJansaSDS/status/1541726595555155969?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1541726595555155969%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fsiol.net%2Fnovice%2Fslovenija%2Fzadeva-patria-dobila-epilog-jansa-nedolzen-582697

Povezane objave

Zaradi blamaže na RTV, sprožena notranja preiskava

Panika sredi Ljubljane. Veter ruval drevesa. V Kranju odnesel streho #video

Eugenija Carl z RTV, naj bi bila v disciplinskem postopku!

2 komentarja

Slovenec 33 28. 06. 2022 - 12:26
V okupirani državi Sloveniji se nedolžne obsoja. Kriminalci pa so s pomočjo izgubljenih dokazov oproščeni.
Pepe Vasjebe 28. 06. 2022 - 16:37
Kriminalce se ne oprošča s pomočjo izgubljenih dokazov ampak: - s pomočjo prestrogih kriterijev katere dokaze se upošteva (manjkrat) - s pomočjo v Sarajevu domnevno diplomiranih (Malše, kmal pa ne več) vrhunskih sodnikov uvoženih iz totalitarističnega komi-fašističnega Tito-partija sistema. - s pomočjo zaščitnikov in podpornikov ljudi opisanih pod alinejo 2, ki obvladujejo sodstvo, tožilstvo pa tudi policijo. Zaradi vsega zgoraj opisanega je pravi izraz za SLO sodstvo - KRIVOSODJE. Kako je že nekdo zapisal: Lažje najdeš devico v kurbišču, kot pravico na SLO sodišču. Pa še res je!
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Več