V mariborskem Bauhausu še vedno mislijo, da smo v ranjki Jugoslaviji?

Po 32-ih letih samostojne države, nekateri še vedno mislijo, da smo v Jugoslaviji, kajti nekateri izdelki so na voljo kar v hrvaškem jeziku.

Zakon o javni rabi slovenščine glede prodaje izdelkov v Sloveniji je sicer bolj ohlapen. Določa namreč, da morajo ponudniki potrošniku potrebne informacije pri označevanju in predstavljanju izdelkov in storitev glede značilnosti, prodajnih pogojev, uporabe in namembnosti izdelka ali storitve posredovati v slovenščini oziroma v potrošniku na območju Republike Slovenije zlahka razumljivem jeziku. 

Očitno so v podjetju Bauhaus potrošniku ponudili zlahka razumljiv jezik hrvaški? Bralec našega portala nam je namreč poslal sliko, iz mariborskega Bauhausa, kjer prodajajo lepilne trakove, kje pa se bohoti napis: “višenamjenjske lepljive trake.” Pri tem se je tudi vprašal, ali te “trake” lahko kupujejo tudi slovenski državljani? Kot nam je bralec dejal, je bil zaradi napisa zelo razočaran in prizdet, saj niso bili trgovci niti toliko motivirani , da bi obesili slovenski napis.

Tudi mi smo se obrnili na Bauhause in povprašali, zakaj izdelke prodajajo v hrvaškem jeziku. Odgovore še čakamo.

Ko boste naslednjič odšli v slovensko trgovino Bauhaus torej povprašajte, ali prodajajo tudi izdelke v slovenskem jeziku??

Povezane objave

POZOR! Neznano kam je odšel Marijan Urošević! Ste ga videli?

Bodo mariborski akvarij-terarij selili, kot je nekoč dejala Divjak Mirnikova, v “klinčevo” Bresternico?

Poglejte kako dobro na RTVS služijo nekateri. Posebej dopisniki in novinarske dvoživke

3 komentarji

radames 3. 08. 2023 - 4:42
Tudi v vašem uredništvu se vam vsiljuje tuj jezik, saj menite, da mora biti za črko n vedno črka j: ...višenamjenjske...
Domoljub 4. 08. 2023 - 5:36
To pa tiho mutant!
Metod Kvargl 4. 08. 2023 - 7:01
Morda ne bi bilo napak, če bi slovenske parlamentarce in funkcionarje, ki govore po medijih, povprašali, kako se tvori 3.,5., in 6. sklon slovenščine, da si več v vsakodnevnemU javljanju ne bodo delali sramote.
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več