V Mariboru 6. festival piva!

Ljubitelji piva pozor. Čeprav je Maribor bolj vinsko mesto pa v Maribor prihaja že šesti Festival piva, ki bo na Glavnem trgu.

Beer fest na Glavnem trgu

Beer Fest Maribor, ki bo potekal med 27. in 28. septembrom na Glavnem trgu. Mariborski Festival piva bo letos potekal hkrati z največjim festivalom piva na svetu – Oktoberfest, ki se začenja to soboto. Z razliko o bavarskega festivala, kjer je v ospredju količina popitega piva, pa bo festival v Mariboru nekoliko bolj butično usmerjen. Predstavile se bodo slovenske kraft pivovarne s cele Slovenije.

Ravno na sredi Oktoberfesta pa bo v Mariboru čas za že šesti festival piva – Beer Fest Maribor 2019. Za razliko od festivala v bavarski prestolnici se na mariborskem Glavnem trgu ne daje toliko poudarka na samo količino popitega piva. Tudi letos se namreč v ospredje postavlja slovenske kraft pivovarne s cele Slovenije, nekatere so na festivalu stalnica že več let zapored, nekatere se na festivalu predstavljajo prvič. Tako bo svoje izdelke predstavilo 24 pivovarn, ponudili bodo tudi hrano lokalnih ponudnikov.

Ljubitelji piva, dobrodošli!

vir: Maribor24

MG

Povezane objave

Ko se v Mariboru pred tekmo srečata “viola” Kangler in “dragons” Aleš Hojs

Tradicionalno! Dobrote v Cirbeškem kotlu je kuhal tudi poslanec SDS, Franc Breznik.

Precej opiti levičar zmotil mobilno kavarno Zale Tomašič v Mariboru