V Mariboru se v nedeljo začenja največji športni dogodek v Sloveniji!

Maskota OFEM-a. Slika: eyof.sI

Od danes dalje bo Maribor športno zasijal. Prizorišče Olimpijskega festivala evropske mladine bo za pokušino že danes zvečer zasijalo v pravem olimpijskem duhu. Predstavila se bo namreč reprezentanca Slovenije.

Uradna predstavitev bo v rokah voditelja Saše Jerkoviča ter mlade OFEM ambasadorke Petje Klojčnik. Gostila bosta številne zanimive obraze iz sveta športa in zabave ter razkrila zastavonoši na nedeljski otvoritvi. Med drugimi se jima bosta na odru pridružila tudi kapetan ekipe NK Maribor Martin Milec in Tim Kores Kori, ki je napisal besedilo uradne himne Festivala.

V nedeljo, pa bo šlo zares! Oči slovenske in tuje javnosti bodo namreč uprte v Maribor, kjer se bo uradno pričel Olimpijski festival evropske mladine (OFEM). Organizatorji obljubljajo nepozabno izkušnjo, na kateri bo nastopilo več kot 200 nastopajočih.

Letos na OFEM-u v Mariboru sodeluje 48 držav z evropske celine. Tu je seznam držav udeleženk, ki v teh dneh prihajajo v Maribor:

Olimpijski festival evropske mladine, ki poteka pod okriljem Evropskih olimpijskih komitejev, daje mladim športnikom prve okuse olimpizma in jim omogoča pridobivanje neprecenljivih izkušenj za nadaljnja tekmovanja na poti do olimpijskih iger. Vstop na vsa športna prizorišča in spremljajoče dogodke je prost.

O rezultatih, tekmovanjih in ostalem dogajanju na festivalu bomo poročali tudi na našem portalu e-maribor.si

Povezane objave

Znano je kdo je ustrelil predsednika slovaške vlade Fica!

V petek bo domače in veselo na Zgornji Polskavi. Pride tudi Alfi Nipič

Izredna novica! Izveden atentat na predsednika slovaške vlade. Imamo posnetke!