V Naši deželi pravijo, da njihov rezultat na volitvah ni poraz?

Po včerajšnji novici, da iz stranke Naša Dežela izstopajo soustanovitelji  Janez Ujčič, Jože Zorko, Iza Verdel, Alex Hafner in Bine Čare, smo se obrnili na stranko, to so nam odgovorili:

Zanima nas kaj izstopi soustanoviteljev stranke to pomenijo za stranko Naša dežela?

Omenjeni gospodje v stranki niso aktivni od lanskega leta – zato se v stranki s tem nič ne spreminja. Gospodje nimajo nikakršnih funkcij v stranki.

Ali bo zaradi slabega rezultata na volitvah odstopila tudi predsednica Aleksandra Pivec?

Stranka se je sestala v širši sestavi vseh organov v prejšnjem tednu in tudi dobila popolno zaupnico za nadaljevanje dela.

Ali ste po porazu zaznali še kakšne izstope iz stranke?

Čeprav seveda nismo zadovoljni z rezultatom – pa za stranko to ni poraz. Stranka, ki obstaja eno leto, pri popolni medijski blokadi, brez zaposlenih je glede na okoliščine teh volitev dobila dober rezultat. Posebej nas veseli, da imamo vpis v stranko – v naslednjih 14 dneh zato ustanavljamo 3 dodatne lokalne odbore.

Stranka bo nadaljevala svoje delo, saj menimo, da časi, ki prihajajo (žal) ne bodo ne mirni, ne stabilni – in Naša dežela bo po svojih močeh skušala predstavljati svoj program, se udeležila lokalnih volitev ter se posvetila nadaljnji gradnji stranke na terenu.

 

Povezane objave

V Svobodi imajo le 7 kandidatov za evropskega poslanca. Na listi tudi “pručka”?

Ruski hekerji nad Natašo Pirc Musar

POZOR! Zaradi naleta treh vozil zaprt del štajerske avtoceste, nastajajo zastoji