V Pekarni Magdalenske mreže bodo izvedli predstavo zvestim vstajnikom in “pedalarjem” za naš denar?

Pekarna Magdalenske mreže je mariborska verzija anarhističnih gibanj z ljubljanske Metelkove in tovarne Rog. Gre za nevladno organizacijo, ki živi na račun davkoplačevalskega denarja.

Poslanstvo za 3.125.482,60 evra našega denarja

Poslanstvo te mariborske skrajno levičarske izpostave naj bi bilo programsko in projektno sodelovanje med posamezniki in skupinami umetniških, kulturnih, izobraževalnih, raziskovalnih, ekoloških, informacijskih in humanitarnih dejavnosti ter nudenje podpore pri razreševanju njihovih kratkoročnih in dolgoročnih prostorskih potreb. Organizacijo vodi feministična herojinja Urška Breznik, kot piše portal Demokracija, aktivistka radikalnih prepričanj, znana kot ena najbolj gorečih nasprotnic druge Janševe vlade, prav tako se je zavzemala za rušenje takratnega mariborskega župana Franca Kanglerja.

V radikalni mariborski organizaciji Pekarna Magdalenske mreže bodo zopet izvedli predstavo za svoje zveste vstajnike in pedalarje. Mariborske oblasti so ob koncu aprila odstranile škandalozni grafit na zidu Pekarne, ki prikazuje predsednika vlade Janeza Janše kot fašista. Sanjači demokratičnega socializma so pravici zadostili na svoj način. Ne bi se čudili, če bodo dominantni mediji iz obskurne postavitve plošče uprizorili medijski šov, zapakiran kot boj za svobodo govora, demokracijo … Ne pozabimo, Pekarna Magdalenske mreže, za katero verjamemo, da marsikdo zanjo še ni slišal, je po podatkih Erarja iz proračuna prejela že 3.125.482,60 evra davkoplačevalskega denarja.

Se pipica metanja denarja skozi okno le počasi zapira, tudi za Pekarno?

MG


Povezane objave

Veselo in prijateljsko vzdušje na srečanju Podravske regije SDS v Račah

Razgrajal po trgovini in se podelal. Policisti so ga odpeljali

Najprej je kolesaril proti Janševi vladi, ga zmerjal s pošastjo, sedaj pod Golobov vlado pa joka?