V SDS proti nedopustnemu projektu izgradnje vetrnih elektrarn na Pohorju!

Karmen Furman, slika SDS

Občane pohorskih občin, predvsem občine Slovenska Bistrica upravičeno razburja projekt, ki bi to območje, ki med drugim spada tudi pod zaščiteno območje Nature 2000, povsem uničil in degradiral. Prav zato so v stranki SDS proti nedopustnemu projektu izgradnje vetrnih elektrarn na Pohorju.

Gre za projekt investitorja Energija na veter, ki na območju Bistriškega Pohorja, natančneje na območju Treh Kraljev, Areha in Rogle, načrtuje izgradnjo 56 vetrnih elektrarn. Zaradi navedenega je  SDS na to temo zahtevali sklic nujno sejo odbora za infrastrukturo, okolje in prostor, ki bo v sredo, 6. 12. 2023, ob 15. uri.

Gre za, z vidika varovanja narave za povsem nedopusten projekt, s katerim se posega in uničuje del pohorske narave, ki so jo skozi stoletja soustvarjali naši predniki. Povsem nerazumna pa je tudi namera ministrstva za naravne vire in prostor, da investitorju pri pospešitvi takšnega projekt celo pomaga,” pravi pri tem poslanka SDS, Karmen Furman.

Zanimivo je, da kljub ostremu nasprotovanju krajanov in stroke, ki jasno opozarja, da so takšni posegi za Pohorje nesprejemljivi, saj bodo uničili enega najvrednejših naravnih in vodovarstvenih območij v Sloveniji, na pristojnem ministrstvu za naravne vire in prostor nadaljujejo s postopkom. “Temu je potrebno reči odločen NE, pravijo v SDS.

Povezane objave

Tu so nova dejstva o spornem nakupu računalnikov ministrice za digitalno preobrazbo.

Bodo mariborski akvarij-terarij selili, kot je nekoč dejala Divjak Mirnikova, v “klinčevo” Bresternico?

Grozljivka sredi Ljubljane. Neznanci skušali ugrabiti dve dekleti!

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več