V Sloveniji je zmanjkalo intenzivnih postelj

Specializant infektologije v SB Celje Federico V. Potočnik je sporočil, vrag je vzel šalo: v Sloveniji je zmanjkalo intenzivnih postelj.

Vrag je vzel šalo. Zmanjkalo je bolniških postelj

Pretekli teden je umrlo 108 ljudi, v zadnjih treh tednih je skupno umrlo 259 bolnikov s covidom-19. Včeraj je umrlo 11 ljudi. Skupno v bolnišnicah zdravijo 1008 covidnih bolnikov, kar je 18 več kot dan prej, dva bolnika več sta hospitalizirana tudi na oddelkih intenzivne terapije. Iz bolnišnic so sicer odpustili 40 ljudi, je objavila vlada. V primerjavi s preteklo nedeljo, ko so potrdili 1282 okužb z novim koronavirusom, so jih to nedeljo našteli 523 več.

Civilna zaščita je aktivirala tudi gasilce po državi – v pripravljenosti je 116 njihovih bolničarjev. “Mi nismo ravno ne vem kakšni strokovnjaki na tem področju, tako da bomo verjetno vskočili pri lažjih opravilih v zdravstvu. Vsekakor bo pa stroka določila, kje pravzaprav lahko pomagamo,”  pojasni poveljnik Gasilske zveze Slovenije Franci Petek.

Da je situacija v slovenskih bolnišnicah alarmantna in da so bolnišnice na robu zmogljivosti, poslušamo že nekaj dni. Danes pa so v UKC Ljubljana napovedali, da lahko naval na bolnišnice pričakujejo v roku dveh do treh tednov, saj smo na vrhuncu okužb v populaciji.

P.M.

Povezane objave

Brglez po tiho že išče novo službo. Se mu obeta še tretji politični poraz?

Poglejte si to dvoličnost ministra Mesca. Naplahtal številne okoljsko zavedne Slovence?

Pod Golobovo vlado prihaja do tujih prevzemov v slovenskem kmetijskem in živilsko predelovalnem sektorju.

1 komentar

Nata 16. 11. 2021 - 2:13
Po moje je najbolje, da se vlada obrne na US!! Z odločitvami v preteklem letu, so naredili veliko zmedo . Ljudje štrajkajo, ker mislijo, da imajo pravico tudi v taki situaciji, kot smo, iti na ulico???? Saj so po njihovem vsi ukrepi in odloki neustavni???
Dodaj komentar