V Slovenski Bistrici izstrelki pirotehnike leteli v množico ljudi. Trije ranjeni.

slika je simbolna

Na silvestrovanju na prostem v Slovenski Bistrici se je ena od baterij z izstrelki prevrnila, izstrelki pa so začeli leteti v množico, pri čemer so zadeli tri ljudi.

Nesreča se je zgodila na silvestrovanju na Trgu svobode v Slovenski Bistrici, takoj po polnoči, ko se je ena od baterij z izstrelki prevrnila, izstrelki pa so začeli leteti v zbrano množico.

Pri tem so izstrelki zadeli tri občane. Ena oseba je pri tem zadobila težjo telesno poškodbo, še dva občana na kraju, pa sta zadobila lažje telesne poškodbe. Vsi poškodovani so bili oskrbljeni s strani zdravniške ekipe v UKC Maribor. Policisti še zbirajo obvestila v zvezi kaznivega dejanja.

Drugače pa so policisti  operativno  komunikacijskega  centra Policijske uprave Maribor, v  času  od  5  ure  31.12.2022,  do  5  ure 1.1.2023,  na interventno telefonsko številko 113, sprejeli skupno 229 klicev, od tega 86 takšnih, ki so zahtevali posredovanje najmanj ene policijske patrulje na kraju dogodka.

Obravnavanih  je  bilo  13 novih kaznivih dejanj, med katerimi prevladujejo tatvine in poškodovanja tuje stvari. Na  področju javnega reda in miru smo obravnavali 4 kršitve na javnem kraju in 16 kršitev v zasebnih prostorih. Pridržan  je  bil  en  vinjen  kršitelj na območju mesta Maribor, kateri je kršil  javni  red  in  mir  in  se tudi ob posredovanju policistov ni želel pomiriti ter je nadaljeval s kršitvami.

Povezane objave

V mariborskem zaporu izbruh epidemije garij. Zdravstveni delavci v pripravljenosti.

POZOR! Zaradi naleta treh vozil zaprt del štajerske avtoceste, nastajajo zastoji

“Levosučni” Večer nad ljudi, ki protestirajo proti novim azilnim centrom!