V treh dneh več 1000 kršitev odlokov. Izrekli skoraj 200 glob.

Od četrtka, do sobote je bilo ugotovljenih 1221 kršitev odlokov, od tega je bilo izrečenih 1038 opozoril ter izdanih ali uvedenih 183 glob oz. prekrškovnih postopkov.

1000 OPOZORIL IN SKORAJ 200 GLOB

Policisti po državi so od četrtka do sobote v zvezi s poostrenimi ukrepi za zajezitev epidemije novega koronavirusa izvedli nadzor na 6770 krajih ter prejeli 74 prijav občanov o domnevnih kršitvah.

V štirih primerih so policisti podali predlog zdravstvenemu inšpektoratu. Medtem so kranjski policisti v soboto obravnavali dva primera prijav varnostnikov zaradi nenošenja mask občanov v trgovinah. Opoldan so v istem dogodku obravnavali moškega in žensko, ki nista upoštevala opozorila varnostnika, naj si v trgovini nadeneta maski. Upoštevala nista niti policistov. Kljub poskusu mirne rešitve situacije je kršiteljica na dejanja policistov odgovorila z vpitjem in žalitvami, so sporočili iz Policijske uprave Kranj.

Kršitelja sta z dejanjem povzročila tudi zgražanje drugih strank v trgovini. Policisti ju obravnavajo zaradi nenošenja maske, neupoštevanja ukrepov varnostnika, nenudenja podatkov ter kršitve javnega reda zaradi nedostojnega vedenja na javnem kraju in do policistov. V drugem primeru je moški na opozorilo varnostnika reagiral z grožnjo, da ima orožje, zatem pa se je odpeljal s kraja. Policisti so ga izsledili. Moški je bil pod vplivom alkohola, policija pa ga obravnava zaradi nenošenja maske, neupoštevanja ukrepov varnostnika in vožnje pod vplivom alkohola.

[color-box color=”blue”] Od četrtka pa do vključno 11. aprila veljajo omejitveni ukrepi, s katerimi želi vlada zajeziti nadaljnje širjenje novega koronavirusa. Prepovedano je prehajanje med statističnimi regijami, razen ob predložitvi negativnega testa PCR, dokazila o cepljenju ali prebolelosti covida-19. Pri tem velja nekaj izjem, med njimi je tudi prihod na delo.[/color-box]

Ševedno so prepovedane vse prireditve, shodi, slavja, praznovanja in poroke. Slednje so dovoljene le z dovoljenjem ministra. Obvezno je nošenje mask na vseh javnih prostorih, tudi na prostem.

PM

 

Povezane objave

Romana Tomc postala podpredsednica največje politične skupine v Evropskem parlamentu

Golobovi na zabavi! Kdo si bo v Münchenu ogledal tekmo med Slovenijo in Srbijo?

Če boste govorili proti Golobu, bo z vami obračunala kar njegova ljubica?