V večernem času v SV Sloveniji možnost hudih neviht!

Hladna fronta bo zvečer dosegla naše kraje, zvečer bodo na severu začele nastajati nevihte, ki se bodo ponoči prek vzhodne in osrednje Slovenije razširile proti jugu in slabele.

Obetajo se hude nevihte

Danes zvečer in v prvem delu noči bo v severni in severovzhodni Sloveniji možen nastanek krajevnih neurij z nalivi, viharnimi sunki vetra ali točo, opozarja Arso! Nad severno Evropo je ciklonsko območje. Hladna fronta se prek Alp pomika proti vzhodu in bo zvečer dosegla naše kraje. Zapihal bo veter severne smeri. Zvečer in v prvem delu noči bodo v severovzhodni in severni Sloveniji možna krajevna neurja z nalivi, viharnim vetrom ali točo.

Prognoza neviht:

 

Zvečer bodo tudi severno Slovenijo zajele krajevne nevihte. Predvsem na območju Alp, na Koroškem, Štajerskem in v Prekmurju bodo možna neurja s silovitimi sunki vetra, močnimi nalivi in točo. Največ verjetnosti za nastanek silovitih neurij ali močnih neviht bo na Koroškem in na območju Pohorja z okolico. Tam lahko sprva lokalno, v zgodnjih večernih urah, pada tudi debelejša toča, ki lahko v premeru preseže debelino 3 cm. Ob morebitnih močnih nevihtah lahko zapiha viharen nevihtni piš, ki lahko lokalno povzroča težave s podiranjem dreves in odkrivanjem izpostavljenih objektov. Lokalno lahko, zaradi močnih nalivov, hitro narastejo hudourniški vodotoki.

MG


Povezane objave

To se je včeraj dogajalo na avtocesti. Poglejte kaj je počel voznik avtobusa

Pozor! Danes možni siloviti nalivi, močni sunki nevihtnega piša in toča

Znano je, kaj bo pogreb Rudija Poljanška. Udeležite se ga v narodni noši