Vas zanima za kakšno storitev je levičarski skrajnež Filip Dobranič Muki dobil denar od Šarčeve vlade?

slika: Nova24TV

Kakšno igro se gre Filip Mukija Dobraniča, novi sodelavec oddaje Studio City na RTV Slovenija, ki se na krilih protestniškega zaleta pri svoji poslovni žilici za črpanje proračunskega denarja po besedah naših virov zateka v poslovne prakse, ki so z vidika spoštovanja pravil in poštenih poslovnih praks vprašljive.

Mukiju, Šarec namenil skoraj 6000 evrov

Poleg espeja Muki intelektualne storitve in svetovanje, Filip Dobranić, je le-te tudi direktor in soustanovitelj zavoda Danes je nov dan, ki je “trg” za svoj posel našel v proračunu. Nacionalna televizija Mukiju je za delo na radiu City nakazala 750€. A bolj preseneča podatek, da je Šarčeva vlada zavodu Danes je nov dan, nakazala 5.980 evrov.

Zavod, ki ga vodi Dobranić, je tudi ena od nevladnih organizacij, ki so dan pred nastopom vlade, proti kateri poziva danes na kolesarjenje, z vladnim uradom za komuniciranje (Ukom) podpisal pogodbo. Kaj naj bi počel za ta denar? “Rad bi se sestal z vplivneži in debatiral o lažnih novicah na spletu,” pravi vir portala Demokracija. Po informacijah je sam svoje sodelovanje ocenil na 7.530 evrov, a je potem od Šarčeve vlade dobil odobrenih 5.980 evrov.

Ampak, pozor! Posel, ki ga je z nevladniki podpisal odhajajoča vlada v času, ko naj bi opravljala samo še tekoče posle, in to več tednov po odstopu predsednika vlade Marjana Šarca, je pod drobnogled vzel sedanji direktor vladnega urada za komuniciranje Uroš Urbanija, ki je vsem poslal tudi pošto. In tu se pojavijo vprašljivo poštene poslovne prakse Dobranićevega zavoda in še nekaterih. Pet nevladnih skupin, tudi Dobranićeva, priporočene pošte s povratnico sploh ni prevzela!

Je kdo nebi za neko debato z vplivneži dobil 6000 evrov denarja?

MG


Povezane objave

Danes bo ob 14.30 napeto pred RTV? Rupar pozval vodstvo, da se sooči s protestniki.

Janša: “Slovenski levičarji zbrani okrog vlade posnemajo Hitlerja?”

Kangler nad policijo. “Zakaj ste lagali občinam, glede študij o azilnih domovih?”

1 komentar

Lojze Mcluis 8. 09. 2020 - 12:00
Predno je bil Muki spočet je fotr verjetno ZVITOREPCA prebiral, mati pa PAVLIHA.
Dodaj komentar