Ve se kdo je kriv za spodrsljaj na prireditvi OKS! Poleg tega je okužena ena oseba!

Ve se kdo je kriv za velik spodrsljaj na prireditvi OKS Slovenije, kjer so ob neposrednem prenosu na RTV ljudje, med njimi tudi ministrica Simona Kustec, predsednik UEFA Aleksandre Čeferin in drugi funkcionarji sedeli brez mask.

Krivda je izključno na strani organizatorja!

Fundacija za podporo športnikom iz socialno šibkih okolij je kot organizator 11. 9. 2020 na NIJZ oddala vlogo za pridobitev mnenja o načrtovanem zbiranju za prireditev »Javna dobrodelna prireditev Fundacije za podporo športnikom iz socialno šibkih okolij s TV prenosom«, ki je bila minulo nedeljo v Veliki unionski dvorani Grand Hotela Union Ljubljana.


NIJZ je na podlagi pregledane vloge izdal pozitivno mnenje o izvedbi dogodka in v komentarju zapisal naslednje: “V zaprtih prostorih je potrebno pravilno nošenje maske, ki pokriva nosno-ustni predel. Potrebno je zagotoviti prezračevanje zaprtih prostorov v skladu z navodili NIJZ.Vse navedene ukrepe za preprečevanje prenosa obolenja covid-19 je potrebno dosledno izvajati. Ključnega pomena so: dogodka naj se udeležijo zgolj zdrave osebe, stalno vzdrževanje ustrezne priporočene fizične razdalje med obiskovalci, higiena rok in higiena kašlja, čiščenje in razkuževanje površin, s katerimi prihajajo v stik obiskovalci. Mnenje je izdano glede na trenutno epidemiološko situacijo. Prosimo, spremljajte razmere in morebitne spremembe odlokov,” piše žurnal.

Ena oseba na OKS okužena

Na Ol komiteju so medtem potrdili eno okužbo s covid-19. Oseba sicer ni bila prisotna na ponedeljkovem dogodku, kjer so bili udeleženci brez mask, a je oseba lahko, kot prenašalka okužila koga, ko je nea prireditvi bil.. Več zaposlenih na OKS je v samoizolaciji, od danes tudi šolska ministrica, ki pa naj bi se testirala jutri, smo lahko prebrali na družbenem omrežju.

Medtem pa se je predsednik UEFA Aleksander Čeferin zavil v molk. Ali se bo testiral tudi on?

MG


Povezane objave

Pozor. Na upravnih enotah bodo stavkali do preklica. Tudi v Mariboru!

Poslanka Grgurevič, spet delala sceno v parlamentu. Hoivik ji je povedal svoje!

Slikanje predsednice države, v posmeh vsem žrtvam komunističnega nasilja!