Vesel je lagal? KPK ni dal nobenega soglasja k nezdružljivosti funkcij?

Predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel, Slika: Maribor24

Za besede predsednika Računskega sodišča RS Tomaža Vesela, ki jih je izrekel za obrambo svojega postranskega posla, ki mu ob plači prvega moža računskega sodišča v petih letih navrže še milijon evrov, ni nobenega dokaza.

Predsednik računskega sodišča soglasja KPK nima?

Predsednik Računskega sodišča Tomaž Vesel še ni pokazal “dovoljenja” KPK, da sme postransko zaslužiti milijon evrov! Seveda ga ni pokazal, ker ga nima? Tomaž Vesel je pred dnevi, ko je portal Siol razkril, da je ob plači javnega funkcionarja zaslužil letno še 202 tisoč evrov pri Svetovni nogometni zvezi (Fifa) s sedežem v Švici trdil, da z njegovim postranskim poslom ob službi na računskem sodišču ni nič narobe, kar gre sicer sklepati po 16. členom Zakona o računskem sodišču.

Predsednik računskega sodišča Republike Slovenije Tomaž Vesel je celo dejal, da Komisija za preprečevanje korupcije ni imela pripomb in navajal, da naj bi s svojim postranskim poslom seznanil KPK, jih prosil za stališče in od komisije dobil tudi pisno mnenje, da, citiramo Vesela “ne vidijo nobenega konflikta.”

[color-box color=”blue”] Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) je danes sporočila, kot navaja SIOL, da nima dokumentacije z mnenjem o nezdružljivosti funkcij in nasprotju interesov pri opravljanju dodatne dejavnosti pri Mednarodni nogometni zvezi (Fifa), ki naj bi ga pred leti izdala predsedniku računskega sodišča Tomažu Veselu, so danes sporočili iz omenjene komisije. [/color-box]

Zakaj se je vesel zlagal, o tem lahko le ugibamo! Kaj menite vi?

PM

Povezane objave

Slikanje predsednice države, v posmeh vsem žrtvam komunističnega nasilja!

Zasedba FDV – družinski posel družine Vajgl?

Mirko Mayer je tokrat brcnil v temo. Janša mu je povedal svoje.

1 komentar

Opazovalka in poznavalka šol 30. 12. 2020 - 15:18
Ker pomaga rušit vlado, ki dobro dela.
Dodaj komentar