Vlada bo za teden dni podaljšala počitnice?

slika je simbolna

Bodo ukrepi za zajezitev epidemije podaljšani, nas čakajo še dodatne omejitve? Vlada bo s strokovno skupino o ukrepih odločala nocoj, pričakovati je, da bo večino ukrepov podaljšala.

Bodo za teden dni podaljšali počitnice?

Za en teden, torej do osmega novembra, naj bi neuradno podaljšala jesenske počitnice, kar predlagajo tudi ravnatelji. Ti si zaradi različnih epidemioloških razmer po šolah (ponekod imajo veliko okužb, drugje nič) želijo tudi več avtonomije pri odločanju o načinu izvajanja pouka.




Počitnice naj bi podaljšali za teden dni, torej do 8. novembra. Ideja je, da bi do takrat počakali, da se razmere nekoliko umirijo, če bi šlo, bi pouk potem nadaljevali v šolah. Manjkajoče dni bi nadomestili. “Pred nami so še troje počitnice  božično-novoletne, zimske in prvomajske. Možno je tudi za kakšen teden podaljšati šolsko leto v mesecu juniju,” pravi predsednik združenja ravnateljev osnovnih šol Gregor Pečan.  Pouk v srednjih šolah in visokošolskih zavodih pa bo potekal na daljavo. Enako velja tudi za študente.

Če bodo ukrepi za omejevanje novega koronavirusa s 16. oktobra delno učinkovali, ukrepi z 20. oktobra pa v celoti in jim bo uspelo zaustaviti širjenje epidemije, bi po projekciji Instituta “Jožef Stefan” (IJS) število hospitaliziranih počasi upadalo po 4. novembru, na intenzivni negi bi počasen upad zaznali po 10. novembru.

MG




Povezane objave

V Markovcih je prišlo do tragedije. Umrl je otrok

Izredna novica! Napadli nosilca liste SLS za Evropske volitve Petra Gregorčiča

Pokvarjeno! Še en napad na krščanstvo! Jaša Jenull bi ukinil maše na RTV! (video)