Vlada pripravlja drugi sveženj ukrepov za zajezitev posledic epidemije! Kaj prinaša?

Vlada je oblikovala delovne skupine za področja gospodarstva, turizma in kmetijstva, financ in davkov, trga dela in šolstva, nevladnih organizacij ter lokalne samouprave za pomoč pri pripravi drugega protikoronskega svežnja in do četrtka so pripravile predloge, ki bodo podlaga smernicam za nove vladne ukrepe, ki morajo biti uveljavljeni do konca aprila.

Pripravlja se drugi sveženj ukrepov

Osnutek ukrepov, ki naj bi jih prinesel drugi intervencijski zakon za omilitev posledic epidemije, napisan. Gospodarstvu bodo za odpravo likvidnostnih težav na voljo posojila, poroštva in jamstvene sheme, za kar bo namenjenih okoli 900 milijonov evrov. Med drugim bi država podjetnikom pomagala tudi pri plačevanju najemnin za poslovne prostore. Subvencionirala bi do 70 odstotkov najemnine ali omogočila odlog plačila. Vse o drugem svežnju ukrepov bomo podrobneje poročali tudi na našem portalu predvidoma v torek.

DZ je prvi protikoronski sveženj oz. interventni zakon, s katerim bo država pomagala prizadetim podjetjem in posameznikom zaradi epidemije novega koronavirusa, sprejel 2. aprila. Ukrepi so vredni tri milijarde evrov, veljali pa bodo od razglasitve epidemije 13. marca do konca maja, morda mesec dni dlje.

MG


Povezane objave

Javno mnenje. Za evropski parlament 4 sedeži stranki SDS, bo NSi ujela še zadnji vlak?

Arsenoviču, naj bi podjetje brezplačno prenavljalo streho na hiši, na morju, v zameno za posel na MOM

Slovenskim ribičem naj Slovenija plača globe zaradi ribolova v Piranskem zalivu