Vladi se meša? Želi prepovedati ogrevanje na plin, nafto in drva?

slika je simbolna

Kako se bomo Slovenci pozimi še lahko greli? Po Golobovo se za to ne bo smelo uporabljati zemeljskega plina, drv in nafte? Komu se torej v vladi meša?

Očitno bi v vladi radi dosegli, da bi se vsi greli le na elektriko. To bi očitno prav prišlo elektro mogotcu in sedanjeu predsedniku vlade Robertu Golobu. Temu je tako naklonjen novi energetski zakon,ki pa je v javnosti požel ogorčenje in jezo.

Določila novega energetskega zakona so naklonjena elektrifikaciji in so kot taka brez posluha za potrebe ljudi, ki so končni uporabniki, so v sporočilu za javnost zapisali v Gospodarskem interesnem združenju za UNP. Določila predloga novega energetskega zakona (EZ-2) namreč po njihovih besedah ne upoštevajo trenutnega realnega stanja v Republiki Sloveniji in prednosti, ki jih vsaj delna diverzifikacija nacionalnega energetskega portfelja prinaša.

V Gospodarskem interesnem združenju za UNP pravijo, da zakon zanemarja tiste uporabnike, ki nimajo ustreznih finančnih zmožnosti  prelaga pa tudi veliko finančno breme na vse gospodinjske odjemalce. Zakon namreč ne upošteva raznolikosti stavb, potreb in omejenih možnosti gospodinjstev na podeželju ter tistih, ki nimajo dostopa do določenih omrežij. Piše portal N1.

Na primer, Zakaj bi se recimo moral nekdo v hiši greti na elektriko, če pa ima v v svoji lasti veliko gozda in ima tako dostop do drv? Predlog zakona pa ne bo prizadel tudi tiste končne odjemalce, ki zaradi finančnih zmožnosti po izteku prehodnega obdobja ne bodo zmogli investicij v nov ogrevalni sistem ali predelavo starega. In to samo zato, ker se je vlada Roberta Goloba izmislila nekaj, zaradi česa bodo dobro služili le elektro distributerji?

Kje je tu posluh za ljudi?

Povezane objave

Milan Zver okrcal Evropsko komisijo. Državam se ne sme kratiti pravice do suverenosti!

Za vsako rit raste palica. Franci Kek dobil globo 250 evrov!

Žan Mahnič, vladajočim ob razpravi o preiskovalni komisiji, nalil čistega vina!

8 komentarjev

Dizzy Spellbound 6. 01. 2024 - 2:37
Oblast je strast. Kaj je večina Slovencev volila, sedaj bomo na lastni koži čutili vsi Slovenci. Posmehljivi PV - multimilijonar Golob se še kar naprej reži vsem Slovencem (kaj nam pa morete, morete, ..) Če vas bo zeblo, pač boste plesali in se s tem greli ..... Kako dolgo še ????? To je SVOBODA !!!!!
mona lisa 6. 01. 2024 - 3:53
Na tej vladi so psihopati in lopovi. Kako si naj starejši in delavci ki komaj živijo čez noč omislijo toplotno črpalko? Idioti s polno ritjo pa razmišljajo samo kako nakrast čim več denarja in ga spravit v davčne oaze. Pa cela Slovenija bi morala na ceste in lastnoročno odnesti Goloba s vso kompanijo na cesto in dalje odnesti iz Slovenije.
marker 6. 01. 2024 - 4:55
Ne razumem več te vlade. Po eni strani pozivajo na varčevanje z elektriko, po drugi pa nam omejujejo ogrevanje na nafto, plin , premog in les. Propagirajo pa sončne elektrarne z 18% izkoristkom, toplotne črpalke in električne avtomobile. Kje pa bomo dobili elektriko? Sončne in vetrne proizvedejo zanemarljiv 5 naših potreb. Znižajte ceno elektrike, saj ste za njeno visoko ceno krivi prav vi.
akozelj 6. 01. 2024 - 7:34
Ne razumem te vlade še manj pa njihove volivce , nič jokat !
Biba 6. 01. 2024 - 13:04
Pa kaj tu so res sami butli? Najprej napišite resnico potemmpa naj SDSovci komentirajo
Dado 6. 01. 2024 - 15:37
Odgovor. Ja, tukaj so res samo butli.. Žal...
Lana Kunc 7. 01. 2024 - 4:00
Gleda samo na svojo rit, žal za njega smo državljani samo dober zaslužek. To je za mene ena velika požresnost in vreča brez dna.
Peter Miklavc 7. 01. 2024 - 13:47
Nabrusimo kose...🎼🎶
Dodaj komentar