Vložena prva interpelacija. Po prstih jih bo dobila Tatjana Bobnar

slika, družbena omrežja

Ministrica za notranje zadeve, Tatjana Bobnar je prva interpelirana ministrica.  V tem času se je na ministrstvu zgodilo toliko napak in nerazsodnih dejanj, da je čas za interpelacijo, pravijo v SDS.

Ministrici za notranje zadeve mag. Tatjani Bobnar v stranki SDS očitajo zlorabo funkcije, zavajanje javnosti v zvezi z ilegalnimi migracijami ter odstranitvijo zaščitne ograje na južni meji, nedosledno izvajanje zakonov, samovoljo, malomarno opravljanje dela, opustitev dolžnostnih ravnanj ter drugih dejanj in stališč pri izvrševanju politične funkcije, ki imajo za posledico izgubljeno zaupanje v funkcijo ministrice.

Ministrici se očita tudi opustitev dolžnostnega ravnanja priprave strokovnih podlag pred začetkom odstranjevanja zaščitne ograje na južni meji Slovenije ter zavajanja javnosti v zvezi s tem, opustitev dolžnostnega ravnanja in zavajanja javnosti v zvezi s pravočasnim zbiranjem informacij in zaščito dokaznega gradiva v zvezi z indici posilstev in mučenja ter drugih oblik spolne zlorabe mladoletnic in odraslih oseb ob dogajanju povezanem s skupino zbranih okoli Fotopuba, ter dejanj v zvezi z volitvami, ki imajo za posledico očitno neenakost pred zakonom.

Kot je dejal poslanec Grims je po zakonu osnovna naloga Ministrstva za notranje zadeve zagotavljanje varnosti in zakonitosti. Naloga ministrstva je tudi varovanje zunanjih meja Republike Slovenije, kar pomeni, da je dolžnost ministrice, da stori vse, da preventivno in operativno – s pomočjo Policije – preprečuje ilegalne prehode meje.

Ministrici z vso armado poslušnih “ovčic”, “štango” drži Gibanje svoboda, tako da sama pravi, da se interpelacije ne boji. Pa se lahko njenih dejanj bojimo državljani?

Povezane objave

Ministrica Asta Vrečko dobiva grožnje. Tviteraši neprizanesljivi! Kar seješ to žanješ!

POZOR! Januarske pokojnine bodo izredno nizke. V sredo upor upokojencev!

Aleksander Reberšek: Kdo je gazda v tej državi? Tisti ki preganja farmacevtke!