Vrhunsko pogajalsko izhodišče predsednika vlade Janeza Janše na vrhu Evropske unije!

Slika: GOV

Že tretji dan potekajo v Bruslju pogajanja vrha EU o uskladitvah proračuna EU za naslednje fiskalno obdobje. Dogovor še ni dosežen, zapletlo naj bi se pri “vladavini prava”, kar pa zahodnoevropski diplomati označujejo za grešnega kozla.

Končno v EU spet vedo, da Slovenija obstaja

“Vrhunsko pogajalsko izhodišče predsednika vlade Janeza Janše na vrhu Evropske unije,” je pogajanja, ki tečejo že tretji dan komentirala evropska poslanka Romana Tomc“Končno v EU spet vedo, da Slovenija obstaja in da ima PV-ja, s katerim se morajo resno pogovarjati. To bo Sloveniji prineslo več EU sredstev in večjo kredibilnost. Razburjenje na levi kaže, da nimajo pojma, za kaj v teh pogajanjih sploh gre,” je še dodala Tomčeva.

“Za Slovenijo je še posebej pomembno, da si v okviru sklada za okrevanje zagotovimo dovolj sredstev za dopolnitve in za modernizacijo našega zdravstvenega sistema, kajti v zadnjih mesecih se je dodatno pokazalo še marsikaj, kar potrebujemo za to, da bomo v prihodnje pripravljeni na podobne izzive, kot je bila epidemija koronavirusa,” je poudaril Janša.

MG


Povezane objave

Priča napada na Gregorčiča. Napadalec ni bil vinjen.

Hrvati hudo navili cene. Poglejte samo koliko stane sladoled

V Markovcih je prišlo do tragedije. Umrl je otrok