Vsaj 10 dijakov, obtoženih ogrožanja javnega zdravja

protesti koper, slika, je simbolna, družbeno omrežje

Potem ko je skupina dijakov v začetku Maribora s shodom zahtevala odprtje šol za dijake, zdaj nekateri posamezniki prejemajo vabila na sodišče.

Dijaki, obtoženi ogrožanja javnega zdravja

V času epidemije, najhujše v zadnjih letih, so se očitno, zdolgočaseni od doma nekateri dijaki odločili, da bodo šli v akcijo in organizirali “štrajk” zaradi tega, ker se morajo učiti na daljavo. Še več, organizirali so tudi shode, kjer pa se je pokazalo, da so bili pri tem skrajno neprevidni in so ogrožali zdravje.

Dober primer je bil v Kopru, ki je ravno zaradi shodov danes v rdeči coni. Eden glavnih levih protagonistov, je komaj 17-letni oboževalec levice, Lars Podkrajšek, ki je zvedavo hodil od televizije, do televizije in se pritoževal, ker ne more v šolo, hkrati pa ljudi pozival naj se temu uprejo.

[color-box color=”yellow”] No svoje nebuloze pa ta 17-letni dijak pušča tudi na twitter profilu. Tako je zapisal: “6 dijakov je obtoženih ogrožanja javnega zdravja, ker se udeležijo shoda za odprtje šol. Dobijo pozive na sodišče, zagrožena kazen za prekršek med 400€ in 4000€. Medtem pa zdravniku, ki pride iz Afrike (kamor je šel na lov), ni odrejena karantena?”[/color-box]

No kar se tiče kazni, če jo bo Lars dobil, jo bo Lars še dobro odnesel, no vsaj njegovi starši jo bodo dobro odnesli. Upajmo pa, da bo tudi šola ukrepala, zoper učence, ki niso bil pri šolskem pouku, ker naj bi štrajkali. Tako da bi jim kakšen vzgojni ukor zelo prijal v tej medijsko levičarski slavi. In ker je Lars za 17-letnika še premalo razgledan, pa seveda ne drži, da mariborskemu zdravniku, ki se je okužil v afriki, ni bila odrejena karantena. Ne samo to. Karantena je bila odrejena tudi za vse njegove potencialne stike.

Bo pa očitno edini stik dijaka Larsa, ki sedaj “pridno” hodi v šolo, sodnik za prekrške in kakšna mastna kazen. Da bo pri teh letih razmišljal še o čem drugem, kot o uporu zoper ukrepe, ki so tu zaradi epidemije in ne zaradi njega.

PM

Povezane objave

Danes bo ob 14.30 napeto pred RTV? Rupar pozval vodstvo, da se sooči s protestniki.

Janša: “Slovenski levičarji zbrani okrog vlade posnemajo Hitlerja?”

Kangler nad policijo. “Zakaj ste lagali občinam, glede študij o azilnih domovih?”