Vse podrobnosti včerajšnjega oboroženega ropa, ki ga je izvedel policist!

policija-trak

Po oboroženem ropu na Cankovi, ki ga je izvedel policist, so znane podrobnosti dogodka. Še vedno namreč niso jasne okoliščine smrti policista, ki je po ropu pobegnil.

Podrobnosti oboroženega ropa, ki ga je izvedel policist

Oboroženi moški je 13. maja prav tako slabo uro pred zaprtjem vstopil v prostore poslovalnice Deželne banke v Križevcih pri Ljutomeru in od zaposlenih zahteval gotovino. Policisti in kriminalisti PU Murska Sobota ropa za zdaj še niso preiskali, po njihovih podatkih je bil neznani storilec visok okoli 190 centimetrov. Oblečen je bil v sivo trenirko s kapuco. Na hlačah je imel črno črto, čez zgornji del trenirke pa je imel oblečeno črno majico s kratkimi rokavi. Nosil je kapuco in masko, po ropu pa je poslovalnico zapustil peš, so po ropu sporočili iz PU Murska Sobota. Policisti so skušali storilca prijeti s pomočjo cestnih zapor, v iskanje je bil vključen tudi policijski helikopter.

V času ropa je bilo pred banko kar nekaj ljudi in za storilcem je stekla tudi skupina ljudi. Po nekaj metrih je potegnil pištolo in so se ljudje ustrašili, razen enega občana, ki je tekel za njim približno kilometer. Pri tem so odjeknili trije streli, prišlo je tudi do fizičnega kontakta oziroma obračunavanja med tem pogumnim občanom in storilcem, piše portal 24 ur. župan Cankove Danilo Kacijan je povedal: “Sočasno bom rekel, da je na kocko dal svoje življenje, kar bi v tem trenutku odsvetoval vsem občanom in občankam občine Cankova, ker je na prvem mestu življenje posameznika, na drugem pa to, da pomagamo in preprečimo beg storilcu.” Storilec je domačina večkrat udaril s pištolo po glavi, zato je ta začel precej krvaveti in odstopil od nadaljnjega prerivanja,nato se je storilec umaknil nekaj metrov nazaj in si po vsej verjetnosti sodil sam. Odjeknil je še četrti strel, ropar pa je na kraju umrl.”

Vestnik.si neuradno poroča, da naj bi bil pokojni storilec policist na Policijski postaji (PP) Lendava. V slovenski policiji se je zaposlil leta 1995, med drugim je služboval tudi na PP Murska Sobota. Zaradi domnevnih nečednosti se je med službo po neuradnih informacijah že znašel v disciplinskih postopkih. Kot smo še izvedeli iz neuradnih virov, je policista PP Lendava v rop banke pognala denarna stiska. Zaradi igranja iger na srečo naj bi bil zabredel v velike denarne težave, zavoljo tega naj bi se bil znašel prav tako v družinskih težavah.

MG

 

Povezane objave

Primite se za denarnice! Poslanci koalicije sprejeli zakon, ki vam bo znižal plačo

Zrelo za kazenski pregon! Klakočarjeva primerjala naloge policistov z nacisti!?

Golobovanje! Bobnarjeva: “Golob naj bi zahteval “čiščenje” policije!”