Z vlakom na izlet

slika je simbolna

V toplejših dneh ni lepšega, kot za trenutek ustaviti čas in odpotovati na izlet. Če boste za pot izbrali vlak, bo izlet res nekaj posebnega in nepozabnega. To je super način, da ustavite drvenje in spopadanje z gnečo na cestah ter da že na poti čas izkoristite za druženje, igro, se razmigate ter obiščete toaleto brez potrebnih postankov. Predstavljamo vam 7 izbranih namigov za poletne izlete z vlakom in doživetja v bližini železniških postaj. Več si jih lahko ogledate v rubrikah Izleti po Sloveniji in Popust z vozovnico.

 1. Na kopanje v Bohinju

Z vlakom se zapeljete do Bohinjske Bistrice, od koder vodi lepo urejena kolesarska pot. S kolesom od železniške postaje do jezera traja približno 20 minut. Lahko izberete kopanje v Bohinjskem jezeru, lahko pa obiščete tudi Vodni park Bohinj, kjer z veljavno vstopnico za vlak uveljavite 10 % popusta pri kopanju. Lahko pa s poletnim paketom “Z vlakom v Bohinj” do jezera odpeljete z brezplačnim avtobusom, se po jezeru zapeljete z ladjico, z nihalko na Vogel, kjer boste uživali v dih jemajočih pogledih in se na svežem zraku okrepčali s kosilom.

2. V Pivko v vojaški muzej in na simulator letenja

Obiščite muzejsko in doživljajsko središče v Pivki, ki je nastalo na območju starih italijanskih vojašnic in je bogato z vojaško in zgodovinsko dediščino tega območja. Preizkusite se lahko tudi na simulatorju letenja z letalom MiG-21 ali simulatorjem Spitfire IX in doživite prepričljivo izkušnjo letenja z vojaškima letaloma. Vlak vas pripelje do železniške postaje Pivka, od koder v 10-minutnem sprehodu pridete do Parka vojaške zgodovine.

 3. Na kopanje in kremšnito na Bled

Priljubljena izletniška točka v poletnih dneh, kjer se lahko tudi kopamo, je Bled. Okoli jezera je več  primerno urejenih kopališč. Velika Zaka je priljubljena in se nahaja v bližini kampa, kopalci imajo na razpolago celo tuše. V poletnih dneh je znano, da je na Bledu težko dobiti parkirišče za avto, zato je še toliko boljša rešitev pot z vlakom. Železniška postaja Bled Jezero je v neposredni bližini jezera in je tudi v izgledu zelo pravljično. Tukaj so celo snemali reklamo za znano čokolado v vijolične ovitku. Spiti kavo v kavarni na vogalu te stavbe ima tudi poseben čas. Do kopališča pri Veslaškem centru pa vas potem loči le okoli 5 minut hoje oziroma  okoli 10 min hoje do kopališča Zaka.

4. V vodni park Radlje ob Dravi

V poletnih dneh si popestrite potep po Koroškem, med Mariborom in Prevaljami, tudi s kolesarjenjem. V teh mesecih vlaki na tej progi ponujajo več prostora za kolesa. Z vlakom izstopite na železniški postaji Vuhred, od koder vas čaka dobre pol ure kolesarjenja do Radelj ob Dravi, kjer vas čaka naravno kopališče, ki se ponaša z laskavim nazivom prvega in tudi edinega biološkega bazena v Sloveniji, kjer za čistočo in kakovost vode skrbijo izključno naravni organizmi. Vabi vas tudi neokrnjena okolica reke Drave, ki vse poletje ponuja užitke ob tem zelenem biseru.

5. V Sevnico, na ogled železniške makete

Če želite doživeti železniški promet v miniaturi, obiščite železniško postajo Sevnica, kjer je na ogled postavljena čudovita železniška maketa. Razteza se na površini 20 kvadratnih metrov, s 50 metri skupne dolžine tirov, ki med seboj povezujejo štiri postaje in eno postajališče. Na njej vozi 40 različnih lokomotiv in motornih garnitur in več kot 150 potniških in tovornih vagonov. Popoln utrip življenja dajejo maketi še železniška signalizacija, različne zgradbe, avtomobili, drevesa in lučke. Za ogled makete se je treba napovedati po telefonu: 041 841 382

6. Z vozovnico za vlak cenejše kopanje v Terme Laško 

Če vas mika kopanje v Termah Laško, izstopite na železniški postaji Laško, od tam pa vas čaka okoli 5-minutni sprehod do bazenov. Z veljavno dnevno vozovnico za vlak pa lahko izkoristite 20 % popusta pri nakupu vstopnice za kopanje.

7. Cenejše kopanje tudi v Rimskih termah

Tudi Rimske terme so dosegljive z vlakom. Od železniške postaje je le okoli 5 minut hoje. Vsi, ki se boste pripeljali z vlakom, ste nagrajeni še s posebnimi popusti na določene storitve. Z veljavno dnevno vozovnico za vlak lahko koristite 25 % popust za 4 urno ali celodnevno kopanje, 20 % popust za 4 urni ali celodnevni vstop v Deželo savn Varinka ter 10 %  popust na masažne in beauty  storitve ter kopeli v Wellness centru Amalija.

Vir: Slovenske železnice

Povezane objave

SRAMOTA! To je Stojmenova Duh počela včeraj med interpelacijo?

Posnetek, ki ga še niste videli. Čisto od blizu. Pritekel k Ronaldu se slikal in ga poljubil! (video)

Trenutek, ko je tovorna ladja porušila most v mestu Baltimore v ZDA (video)